σπασιμο ζυγωματικου | μιτρωηδους πρωποση | μεσημβρινοί σώματος | εμβολιο φυματιωσης στα παιδια

Αυξημένος κίνδυνος θρομβώσεων από τα αντισυλληπτικά τρίτης γενιάςΟι ανησυχίες ότι τα αντισυλληπτικά 3ης γενιάς συσχετίζονται με θρομβώσεις του αίματος, επιβεβαιώνονται από Ολλανδούς επιστήμονες, οι οποίοι βρήκαν ότι ο κίνδυνος για ανάπτυξη θρόμβων, από τη χρήση των συγκεκριμένων αντισσυληπτικών είναι 1,7 φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο κίνδυνο από τα αντισυλληπτικά 2ης γενιάς.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό, εξετάζοντας 114 μελέτες από το 1995, όπου και εκφράστηκαν οι πρώτες ανησυχίες για τα νέα αντισσυληπτικά.

Τα αντισυλληπτικά 3ης γενιάς, αυξάνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης, καθώς περιέχουν τις ορμόνες δεσογεστερόλη (desogestrel) ή γεστοδίνη (gestodene), ορμόνες που δεν περιείχαν τα αντισυλληπτικά παλαιότερης γενιάς.

Μάλιστα η μελέτη έδειξε ότι ο κίνδυνος είναι ακόμα πιο αυξημένος στις γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισσυληπτικά για πρώτη φορά.

Οι επιστήμονες τονίζουν ακόμα ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τα αντισυλληπτικά τρίτης γενιάς δεν πρέπει να σταματήσουν τη λήψη αντισυλληπτικών αλλά να τα αλλάξουν με αυτά της δεύτερης γενιάς.

Οι γυναίκες θα πρέπει πάντα να συμβουλέυονται το γιατρό τους πριν λάβουν αντισσυληπτικά χάπια, ο οποίος θα πρέπει να τα χορηγεί κατόπιν λήψης πλήρους ιατρικού ιστορικού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.