κινδυνοι του υπερθυρεοειδισμού | εκκολπωματα εντερου | αναλυση dna στιγμα μεσογειακής αναιμιας

ΣτΕ: Προσωρινή αναστολή απόλυσης για δύο πανεπιστημιακούςΗ προεδρεύουσα του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αθανασία Τσαμπάση, εξέδωσε προσωρινές διαταγές, με τις οποίες αναστέλλονται οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, με τις οποίες απομακρύνθηκαν από το εν λόγω νοσοκομείο ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντής της πανεπιστημιακής καρδιοχειρουργικής κλινικής κ. Παν. Σπανός και ο επίσης καθηγητής του ίδιου πανεπιστημίου (ΑΠΘ) και διευθυντής της πανεπιστημιακής Α΄ Παθολογικής κλινικής κ. Αχ. Τουρκαντώνης.

Οι εν λόγω δύο γιατροί παύθηκαν από το νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, καθώς πλέον της θέσης που κατέχουν στο ΑΠΘ, είναι διευθυντές νοσοκομείου του ΕΣΥ, ενώ παράλληλα συνεργάζονται με ιδιωτικά κέντρα υγείας της Θεσσαλονίκης.

Οι απολύσεις έγιναν σε εφαρμογή σχετικού νόμου του υπουργού Υγείας κ. Αλ. Παπαδόπουλου και κατόπιν αποφάσεων του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας και αποφάσεων του Δ.Σ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Συνολικά από την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης απολύθηκαν 14 πανεπιστημιακοί γιατροί, που είχαν ανάλογες θέσεις.

Οι προσφεύγοντες, στις αιτήσεις τους υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις με τις οποίες παύθηκαν από το εν λόγω νοσοκομείο είναι αντισυνταγματικές, παράνομες, άκυρες και θα τους επιφέρουν ανεπανόρθωτη βλάβη.

Οι προσωρινές διαταγές του ΣτΕ ισχύουν μέχρι την έκδοση αποφάσεων επί των αιτήσεων αναστολών που έχουν καταθέσει οι προσφεύγοντες δύο γιατροί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.