ωτιτιδα αντιβιωση | τεστ μαντου | ογκος στο ορθο | καρκινοσ στο μυομητριο | μυς στα πλευρα | πνευμονια

Από 11 ετών αρχίζουν να πίνουν οι ΕλληνεςΑπό την ηλικία των 11 ετών καταναλώνουν αλκοόλ τα παιδιά στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, το 17% των μαθητών στην ηλικία αυτή πίνει συστηματικά μπύρα, το 69% έχει δοκιμάσει οινοπνευματώδη ποτά, ενώ το 14% πίνει κρασί μία φορά το μήνα.

Παράλληλα, η συχνότητα κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών στην ηλικιακή ομάδα 18-25 αυξήθηκε από 27,8% σε 35,6%. Την τελευταία δεκαετία οι νέοι έχουν γίνει η ομάδα στόχου 'taget group', της βιομηχανίας αλκοόλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στη χώρα μας παρατηρείται αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ τα τελευταία χρόνια, στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αυτή μειώνεται.

Τα απογοητευτικά αυτά στοιχεία παρουσιάστηκαν σε επιστημονική συνάντηση με θέμα 'Η Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για το Αλκοόλ, που οργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, 'Αθήνα-Υγεία' του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Μελέτης Αλκοόλ.

Ενας στους τέσσερις θανάτους στους άνδρες ηλικίας 15-29 ετών σχετίζεται με το αλκοόλ, ενώ ο αριθμός αυτός ανέρχεται στον ένα στους τρεις σε περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης. Μέσα στο 1999, 55.000 νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αιτίες που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ.

Στη συνάντηση στην οποία κύριος ομιλητής ήταν ο υπεύθυνος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη μελέτη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κατάχρηση αλκοόλ, κ Gees Gooos, μετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Αθηυναίων κ. Ι. Πιερρουτσάκος, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Ι. Πανούσης, ο επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κ. Μπάλλας, ο δημοσιογράφος κ. Κ. Τσαρούχας και η Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Μελέτης Αλκοόλ κ. Μ. Βιολάκη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.