ποσες πιθανοτητες για παλινδρομη αποβολη | τι κανει το μηλο πριν το φαγητο | μυλη κυηση τιμες χοριακης

Η λήψη βοτάνων πριν από μια εγχείρηση μπορεί να κρύβει κινδύνουςΤα διάφορα σκευάσματα βοτάνων, που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν χωρίς τη συμβουλή κάποιου ειδικού, αυξάνουν την πιθανότητα δημιουργίας σοβαρών επιπλοκών κατά τη διάρκεια εγχειρίσεων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επίσημο περιοδικό της American Medical Association.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγου, διαπίστωσαν ότι η λήψη τέτοιων σκευασμάτων μία εβδομάδα πριν από κάποια εγχείρηση μπορεί να προκαλέσει αύξηση ή μείωση των παλμών της καρδιάς, αναστολή της πήξης του αίματος και διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης ενδέχεται να επηρεάζουν και την αναισθησία κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Οι ερευνητές εστίασαν, την προσοχή τους σε μερικά από τα πιο διαδεδομένα βότανα όπως είναι η εχινάκεια, η εφέδρα η κρεμαστήρα, το σκόρδο, το τσίνσενγκ, το βότανο του Αγίου Ιωάννη και η βαλεριάνα η φαρμακευτική.

Οπως διαπίστωσαν τα συστατικά που περιέχονται σε κάθε σκεύασμα διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Η δραστικότητα και η ποιότητα τους είναι ευμετάβλητες και σε πολλές περιπτώσεις, οι ετικέτες των συσκευασιών δεν είναι πάντα ακριβής.

Σύμφωνα με τον ειδικό, Dr. Chun-Su Yuan, οι περισσότεροι ασθενείς πιστεύουν ότι τα φυτικά σκευάσματα είναι ασφαλή στη χρήση τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην ενημερώνουν τους γιατρούς τους για τη λήψη των σκευασμάτων. Οι γιατροί από την πλευρά τους δεν γνωρίζουν πως να αντιδράσουν σε μία τέτοια περίπτωση.

Για τον παραπάνω λόγο, οι επιστήμονες από την Αμερικάνικη Ενωση Αναισθησιολόγων, εξέδωσαν οδηγίες προς τους ασθενείς και τους ζητήθηκε να σταματάνε τη λήψη των σκευασμάτων δύο εβδομάδες πριν κάνουν την οποιαδήποτε εγχείρηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότερες από 5.000 αρνητικές επιπτώσεις που οφείλονται σε βότανα αναφέρθηκαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organisation) πριν το 1996.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο αριθμός των αρνητικών επιπτώσεων έφτασε τους 2.621, μεταξύ των ετών 1993-1998. Ο Οργανισμός Τροφών και Φαρμάκων των ΗΠΑ, ανέφερε ότι από τις 2.621 περιπτώσεις, οι 101 είχαν μοιραία κατάληξη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.