Ανεμογκαστρι | ανινοξεα στο κρασι | http://www.care.gr/post/466/systimatikos-erythimatodis-lykos-s-e-l

Τα πρώτα κρούσματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας στην ΙσπανίαΤα πρώτα κρούσματα Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών στην Ισπανία ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, Μιγκέλ Αρίας Καπέτε. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο περιστατικά που εντοπίστηκαν στη Γαλικία. Το πρώτο κρούσμα, που εντοπίστηκε σε εκτροφείο της επαρχίας Λούγκο, επιβεβαιώθηκε, ενώ για το δεύτερο περιμένουμε τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια Ουέιμπριτζ της Βρετανίας, τόνισε ο ισπανός υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τον κ. Καπέτε και τα δύο ζώα ήταν ηλικίας πέντε ετών και ενώ γεννήθηκαν στην Ισπανία, ανήκουν σε ράτσες που προέρχονται, το μεν πρώτο από την Ολλανδία και το δε δεύτερο από την Αυστρία. Το πρώτο ζώο ήδη θανατώθηκε και αποτεφρώθηκε, ενώ και για το δεύτερο θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο ίδιος είπε ακόμα πως τα αγροκτήματα, στα οποία ζούσαν τα ζώα, έχουν απομονωθεί, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένα κρούσματα. ‘Δεν βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιζωοτία. Ολα τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν για να αποφευχθεί η πιθανότητα, τα ζώα που έχουν μολυνθεί να περάσουν στην τροφική αλυσίδα’, υπογράμμισε ο ισπανός υπουργός Γεωργίας. Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του οργανισμού, που συντονίζει τις αγροτικές και κτηνοτροφικές οργανώσεις στην Ισπανία εκτιμά πως τα μέτρα του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ δεν είναι τα τελείως κατάλληλα, καθώς δεν παίρνουν θέση σε συγκεκριμένα και ουσιώδη θέματα που διασφαλίζουν την υγεία των καταναλωτών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.