νικοτινη εθισμος | περιτονια ποδι | ασκητικο υγρο | γατες ασθενειες συμπτωματα

Ακυρο το αλκοτέστ χωρίς εξέταση αίματοςΑνεπαρκείς είναι οι έλεγχοι αλκοτέστ που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Τροχαίας στους οδηγούς οχημάτων, μόνο με τη χρήση της γνωστής ηλεκτρονικής συσκευής άμα δε συνοδεύονται από αιματολογικές εξετάσεις σύμφωνα με δικαστήριο της Θεσσαλονίκης

Με την 215/2000 απόφαση του Εφετείου της Θεσσαλονίκης, δικαιώθηκε γυναίκα που οδηγούσε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, αλλά η ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε να καλύψει τις ζημιές γιατί, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του αλκοτέστ, οδηγούσε μεθυσμένη.

Ωστόσο, η οδηγός του αυτοκινήτου αμφισβήτησε το αποτέλεσμα του αλκοτέστ και υποστήριξε στην αγωγή της ότι δεν ήταν μεθυσμένη και ότι σύμφωνα με το άρθρο 42 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι τροχονόμοι, εκτός από τον έλεγχο αλκοτέστ με τη χρήση της ειδικής ηλεκτρονικής συσκευής, θα έπρεπε να την οδηγήσουν σε ιατρικό κέντρο για να την υποβάλουν και σε αιματολογική εξέταση.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, υπάρχουν τρία στάδια που πρέπει να τηρήσουν τα αρμόδια όργανα για να θεωρηθεί κάποιος οδηγός ότι είναι μεθυσμένος. Τα στάδια αυτά, είναι ο εντοπισμός των υπόπτων, η εξέτασή τους από την ειδική ηλεκτρονική συσκευή αλλά και οι αιματολογικές εξετάσεις σε κάποιο νοσοκομείο προκειμένου να αποδειχτεί και επιστημονικά η μέθη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.