προκαρδιο αλγος | μεσογειακη διατροφη | θερμιδες με κιλα | Τρανσαμιναση | διατεταμένο παχυ | mercilon παρενεργειες

Κρατούμενοι Κορυδαλλού: με ή χωρίς δικαίωμα στην Υγεία;Το μοναδικό εξεταστήριο των φυλακών χρησιμοποιείται σπάνια. Η πρόσβαση των ασθενών στο ιατρείο δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Η κλινική εξέταση πραγματοποιείται χωρίς υποτυπώδη ιατρικό εξοπλισμό. Την έλλειψη ιατρικού προσωπικού υποκαθιστούν εργαζόμενοι χωρίς ιατρικές γνώσεις, με ανύπαρκτα χειρουργικά εργαλεία και η χορήγηση φαρμάκων γίνεται χωρίς καμία περιγραφή σε ένα απλό φύλλο χαρτιού!

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις επισημάνσεις και ελλείψεις που διαπίστωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα Ελλάδας μετά την παρέμβασή τους με πρόγραμμα στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Η πρόσφατη παρέμβαση έφερε στο φως, πως το δικαίωμα στην υγεία δεν είναι τελικά αυτονόητο και κατοχυρωμένο για όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού που διαβιούν στην Ελλάδα.

Οι κρατούμενοι φυλακών και οι εργαζόμενοι, αποτελούν ένα ακόμη κομμάτι του πληθυσμού (εκτός των μεταναστών και των προσφύγων) που διαπιστώθηκε ότι έχει ελλιπή ενημέρωση σε θέματα υγείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.