αλκοολισμος συνδρομο στερησης | σκωληκοειδιτιδα αιμα στα ουρα | μακρος περονιαιος | υπερπαραθυρεοειδισμός

Σεξ και τρίτη ηλικίαΤο 20% των ανδρών ηλικίας 80 χρονών έχει ακόμη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ από τους άνδρες ηλικίας 50 ετών, μόνο το 5% είναι σεξουαλικά ανίκανοι, σύμφωνα με την επιθεώρηση του Ιουνίου 2001 της εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων των Διευθυντών Ιδρυμάτων και Υπηρεσιών για τους ηλικιωμένους στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή που έγινε στη Γαλλία το 2000, άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών νιώθουν αποστροφή ακόμη και σήμερα να μιλούν για τη σεξουαλική τους ζωή, αν αυτή υπάρχει σήμερα.

Οσον αφορά την ηλικιωμένη γυναίκα, "είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς πως αν στο ξεκίνημα της σεξουαλικής τους δραστηριότητας, το 50% των γυναικών είναι ψυχρές, μετά τα 55 τους χρόνια μόνο το 10% παραμένει έτσι. Η σεξουαλική αυτή ψυχρότητα αυξάνεται, ωστόσο, μετά από τα 65", προσθέτει η ίδια πηγή.

Η μελέτη υπογραμμίζει ότι "καθώς το ποσοστό θνησιμότητας στους άνδρες είναι υψηλότερο, στις γυναίκες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος έλλειψης συντρόφου και η επιλογή νεότερων ανδρών δεν είναι ευμενώς αποδεκτή κοινωνικά".

Η σεξουαλικότητα ατόμων που είναι σε οίκους ευγηρίας ή άλλα ιδρύματα θεωρείται "εκτός σπάνιων εξαιρέσεων" απαγορευμένη.

Η μελέτη συνεχίζει ότι "το πιο ακανθώδες πρόβλημα στις κοινότητες που απαρτίζονται από ηλικιωμένα άτομα είναι το δικαίωμα στη σεξουαλικότητα για τα ψυχικά εξαρτώμενα άτομα".

Για το θέμα της σεξουαλικής ανικανότητας, ως ένδειξης γηρατειών, η μελέτη τονίζει ότι η ανικανότητα αυτή έχει οργανική αιτία και συμβαδίζει με μια αγωνία και μια συναισθηματική απογοήτευση εξαιτίας της έλλειψης σεξουαλικών συντρόφων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.