ρετινολη | τι να κανω οταν εχω αλλεργια | μυξοιδημα στα ποδια φωτογραφια

Εκτός ΕΣΥ 14 Πανεπιστημιακοί στη ΘεσσαλονίκηΔεκατέσσερις καθηγητές του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης απομακρύνονται από τις Πανεπιστημιακές Κλινικές, που λειτουργούν στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και "Ιπποκράτειο" της Θεσσαλονίκης, γιατί διατηρούσαν παράλληλη συνεργασία τους με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. Α΄ Περιφερειακού ΕΣΥ (ΠΕΣΥ).

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Αντώνη Αντωνιάδη, Χρήστο Αντωνιάδη, Βίκτωρ Βιτάλ, Δημήτρη Κισκίνη, Αριστ. Λουφόπουλο, Γιώργο Μπασδάνη, Περικλή Μπραζιτίκο, Νίκο Νικολαϊδη, Ιωάννη Πράπα, Κυριάκο Ράμμο, Νίκο Στάγκο, Παναγιώτη Σπανό και Χρήστο Σέμογλου.

Οι ως άνω 14 Πανεπιστημιακοί μαζί με άλλους 7 συναδέλφους, που επίσης συνεργάζονται με την ίδια ιδιωτική Κλινική, είχαν κληθεί από το Δ.Σ. του Α΄ΠΕΣΥ να απαντήσουν εγγράφως αν συνεχίζουν να συνεργάζονται με ιδιωτικές Κλινικές κάτι που απαγορεύεται από το νέο Νόμο, που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Α΄ ΠΕΣΥ κ. Παπακυριαζή, μετά από συνεδρίαση που κράτησε περίπου οκτώ ώρες, αποφασίστηκε η απομάκρυνση των 14, αφού ουσιαστικά δεν απήντησαν στο ερώτημα, αν δηλαδή συνεχίζουν να συνεργάζονται ή όχι με ιδιωτική κλινική, αλλά έστειλαν ένα πανομοιότυπο κείμενο με νομική διατύπωση.

Για τους έξι από τους υπολοίπους οι απαντήσεις τους κρίθηκαν ικανοποιητικές, αφού οι πανεπιστημιακοί Φανή Αθανασιάδου, Νίκος Ευγενίδης, Μενέλαος Παπαδημητρίου, Νίκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Παρχαρίδης και Γιάννης Τζαφέτας με προσωπικές τους επιστολές διαβεβαιώνουν ότι διέκοψαν την συνεργασία τους με την Κλινική του κ. Αποστολόπουλου.

Οι προαναφερθέντες ουσιαστικά διαχώρισαν τη θέση τους με τους 14, που απομακρύνονται από τις πανεπιστημιακές Κλινικές, αφού εκτός από τις προσωπικές επιστολές που έστειλαν σημειώνουν -σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παπακυριαζή, ότι δεν συμφωνούν με την αίτηση περί ασφαλιστικών μέτρων, που έχουν καταθέσει οι συνάδελφοί τους κατά της ιδιωτική Κλινικής.

Το εννιαμελές Δ.Σ. του Α΄ΠΕΣΥ έκρινε ότι θα πρέπει να επανεξετάσει την περίπτωση του πανεπιστημιακού Ευάγγελου Ακριβιάδη γιατί δεν γίνεται σαφές με την επιστολή του αν συνεχίζει την συνεργασία του με την Κλινική του κ. Αποστολόπουλου ή τη διέκοψε οριστικά.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο Πρόεδρος του Α΄ΠΕΣΥ και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Παπακυριαζής, η απόφαση για τους 14 πανεπιστημιακούς είναι άμεσα εκτελεστή, αφού επικυρώθηκαν τα πρακτικά και θα σταλεί αύριο στα αρμόδια όργανα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (Σύγκλητος, Ιατρικό Τμήμα) για να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Είπε, ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η παρουσία των ως άνω πανεπιστημιακών από αύριο στους χώρους παροχής ιατρικών υπηρεσιών των Πανεπιστημιακών Κλινικών στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και "Ιπποκράτειο".

Ο φάκελος με τις αποφάσεις, πρόσθεσε, θα υποβληθεί στο υπουργείο Υγείας για τις δικές του ενέργειες αφήνοντας να εννοηθεί ότι απομένει η υλοποίηση της επιβολής του προστίμου των 25 εκατομμυρίων δρχ., για κάθε συνεργασία με πανεπιστημιακό γιατρό, στην ιδιωτική Κλινική.

Τη προσεχή Δευτέρα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Β΄ΠΕΣΥ Κεντρικής Μακεδονίας, που θα εξετάσει μεταξύ άλλων το θέμα της συνεργασίας δύο άλλων πανεπιστημιακών γιατρών, που είναι τοποθετημένοι στο Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς" και παράλληλα συνεργάζονται με την ίδια ιδιωτική Κλινική.

Υπενθυμίζεται ότι σε συμπαράσταση των συναδέλφων τους οι πανεπιστημιακοί γιατροί των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, που ανέρχονται σε 476 σε σύνολο περίπου 2500, απέχουν εδώ και εβδομάδες από τα καθήκοντά τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.