πολυποδες στομαχου συμπτωματα | τετανος | καρκινος ρινοφαρυγγα ωτιτιδα | συνδρομο zollinger elisson

Η μη χρήση προφυλακτικού αυξάνει τον κίνδυνο για χλαμύδια στους νέουςΗ άγνοια και η απροθυμία των εφήβων να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό στις ερωτικές τους επαφές, αυξάνει θεαματικά το κίνδυνο να μολυνθούν από χλαμύδια, ένα από τα πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, που αποτελεί και το πιο συχνό αίτιο μη γονοκοκκικής λοίμωξης των γεννητικών οργάνων.

Το πρόβλημα που δημιουργούν οι χλαμυδιακές λοιμώξεις είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι χωρίς συμπτώματα. Κατά συνέπεια, οι ασθενείς δεν έχουν επίγνωση της πάθησής τους και μένουν χωρίς θεραπεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η λοίμωξη να μετατρέπεται σε χρόνια, δημιουργώντας παράλληλα κάποιες επιπλοκές.

Το ποσοστό μόλυνσης από χλαμύδια, έχει τριπλασιαστεί σε ορισμένες περιοχές της Ουαλίας τα τελευταία 5 χρόνια και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό αγνοούν την ύπαρξη τους και τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες τους.

Υπολογίζεται ότι οι χρόνιες χλαμυδιακές λοιμώξεις ευθύνονται για το 20% των περιπτώσεων υπογονιμότητας που παρατηρούνται στα ζευγάρια στην Ουαλία.

Η θεραπεία από τα χλαμύδια είναι απλή και συνίσταται στη χρήση αντιβιοτικών, αρκεί η διάγνωση να τεθεί έγκαιρα. Πιο ευαίσθητες στη λοίμωξη είναι οι γυναίκες ηλικίας 15-24 ετών και οι άνδρες 20-30 ετών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.