αναγκαίο το τσεκ απ | ακτινογραφια θωρακος διαρκεια | το αρσενικό είναι τοξικό | καρκινικος δεικτης ca125

Απαγόρευση του καπνίσματος στα εστιατόριαΑπό την 1η Ιουλίου το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπου σερβίρεται φαγητό, όπως εστιατόρια, καφετέριες, μπυραρίες και φαστ-φουντ, στην πολιτεία της Βικτώριας στην Αυστραλία, μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας που στόχο έχει να προστατέψει τους παθητικούς καπνιστές και κυρίως τα παιδιά.

Το κάπνισμα απαγορεύεται, επίσης, και σε κλειστούς χώρους εστιατορίων ακόμα και αν δεν σερβίρεται φαγητό, αν οι χώροι αυτοί (όπως το μπαρ για παράδειγμα) δεν είναι τελείως απομονωμένοι.

Οι παραβάτες (καταστηματάρχες και καπνιστές) απειλούνται με σημαντικά χρηματικά πρόστιμα
Σύμφωνα με το αυστραλιανό υπουργείο Υγείας κάθε μέρα υπολογίζεται ότι το κάπνισμα σκοτώνει 52 Αυστραλούς, παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία είναι μια από τις λίγες χώρες όπου οι καπνιστές αποτελούν γύρω στο 20% του πληθυσμού της χώρας και το τσιγάρο είναι υπό διωγμό αφού απαγορεύεται ακόμα και σε ανοιχτά ποδοσφαιρικά γήπεδα!

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες φέρονται να είναι υπέρ της απαγόρευσης αλλά ισχυρίζονται ότι θα επιβαρυνθούν με σημαντικές δαπάνες αφού θα υποχρεωθούν να τοποθετήσουν υπαίθρια τραπέζια με θερμάστρες (για το χειμώνα) προκειμένου να ικανοποιούν και τις ανάγκες των καπνιστών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.