Απαγόρευση του καπνίσματος στα εστιατόρια

Από την 1η Ιουλίου το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπου σερβίρεται φαγητό, όπως εστιατόρια, καφετέριες, μπυραρίες και φαστ-φουντ, στην πολιτεία της Βικτώριας στην Αυστραλία, μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας που στόχο έχει να προστατέψει τους παθητικούς καπνιστές και κυρίως τα παιδιά.

Το κάπνισμα απαγορεύεται, επίσης, και σε κλειστούς χώρους εστιατορίων ακόμα και αν δεν σερβίρεται φαγητό, αν οι χώροι αυτοί (όπως το μπαρ για παράδειγμα) δεν είναι τελείως απομονωμένοι.

Οι παραβάτες (καταστηματάρχες και καπνιστές) απειλούνται με σημαντικά χρηματικά πρόστιμα
Σύμφωνα με το αυστραλιανό υπουργείο Υγείας κάθε μέρα υπολογίζεται ότι το κάπνισμα σκοτώνει 52 Αυστραλούς, παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία είναι μια από τις λίγες χώρες όπου οι καπνιστές αποτελούν γύρω στο 20% του πληθυσμού της χώρας και το τσιγάρο είναι υπό διωγμό αφού απαγορεύεται ακόμα και σε ανοιχτά ποδοσφαιρικά γήπεδα!

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες φέρονται να είναι υπέρ της απαγόρευσης αλλά ισχυρίζονται ότι θα επιβαρυνθούν με σημαντικές δαπάνες αφού θα υποχρεωθούν να τοποθετήσουν υπαίθρια τραπέζια με θερμάστρες (για το χειμώνα) προκειμένου να ικανοποιούν και τις ανάγκες των καπνιστών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση