κακωση εσω πλαγιου συνδεσμου | ανατομια μυων ποδιου | οργανα του σωματος | katagma oston thoraka

Το T-bone steak επιστρέφει στα ευρωπαϊκά εστιατόριαΗ μπριζόλα T-bone steak, η οποία είχε απαγορευθεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης λόγω του φόβου της ασθένειας των τρελών αγελάδων, πιθανόν να επανέλθει στα ευρωπαϊκά μενού μετά από ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων της νόσου των τρελών αγελάδων, το 2000, η διάθεση μοσχαρίσιου κρέατος που περιέχει τμήματα της σπονδυλικής στήλης, από ζώα ηλικίας μεγαλύτερης των 12 μηνών απαγορεύθηκε στiς περισσότερες χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να απαγορευθεί και το, πολύ αγαπημένο σε πολλούς, T-bone steak.

Ωστόσο επιστήμονες από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι ο κίνδυνος για νόσο των τρελών αγελάdων, σε ζώα που γεννήθηκαν μετά τον Ιανουάριο του 2001 είναι πολύ χαμηλός, καθώς απαγορεύθηκαν όλες οι ζωοτροφές με βάση τα κρεατάλευρα.

Ετσι λοιπόν η Ευρωπαϊκή επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να αρχίσουν οι συζητήσεις, μεταξύ των κρατών μελών, για την αύξηση του ορίου ηλικίας για την αφαίρεση της σπονδυλικής στήλης στα ζώα που γεννήθηκα μετά την απαγόρευση των επικίνδυνων ζωοτροφών.

Οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν έχει ακόμα καθοριστεί το ποιο μπορεί να είναι το ασφαλές όριο ηλικίας, όμως σίγουρα θα αφορά ζώα που γεννήθηκαν μετά τον Ιανουάριο του 2001. Αν το όριο αυτό καθοριστεί στους 18 μήνες, είναι πολύ πιθανόν το T-bone steak να επανέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά, μέχρι το τέλος του έτους.

Το T-bone steak, απαγορεύθηκε καθώς θεωρείται ότι η σπονδυλική στήλη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη γιατί τα prions που προκαλούν τη νόσο έχουν βρεθεί σε μεγάλη συγκέντρωση στο νευρικό ιστό και όχι στο μυϊκό.

Φυσικά το πόσο ασφαλές θα είναι το κρέας που προέρχεται από μέρη του ζώου κοντά στη σπονδυλική στήλη, από ζώα που γεννήθηκαν μετά την απαγόρευση των επικίνδυνων ζωοτροφών, εξαρτάται και από το πόσο έχουν εφαρμοστεί σωστά τα απαγορευτικά αυτά μέτρα.

Μάλιστα η απαγόρευση των ζωοτροφών από κρεατάλευρα και οστεάλευρα δεν είναι μόνιμη και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο επανακυκλοφορίας τους, όταν οι νέοι έλεγχοι για τα υποπροϊόντα των ζώων και τα νέα μέτρα μπουν σε εφαρμογή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.