αρρυθμιες | υπόταση | φλεγμονη στο δοντι αντιμετωπιση | κατανομη επιπολης κλαδου περονιαιου

Γονιδιακή θεραπεία κατά του καρκίνου του προστάτηΟι πρώτες κλινικές δοκιμές μιας νέας γονιδιακής θεραπείας κατά του καρκίνου του προστάτη ξεκίνησαν στη Μεγάλη Βρετανία. Στις δοκιμές αυτές θα συμμετέχουν αρχικά 30 άνδρες, που πάσχουν από την ασθένεια, για να διαπιστωθεί αν η αναμενόμενη θεραπεία είναι ασφαλής στη χρήση.

Ο Dr. Nick James, υπεύθυνος των ερευνών που διεξάγονται από την Cancer Rearch Campaign και χρηματοδοτείται από το Καρκινικό Κέντρο Ερευνών του University of Birmingham, δήλωσε ότι στους άνδρες που βρίσκονται στα αρχικά στάδια του καρκίνου του προστάτη και συμμετέχουν στην έρευνα, θα ακολουθηθεί μια διαφορετική προσέγγιση στη θεραπεία της ασθένειας.

Η γονιδιακή θεραπεία αφορά αλλαγές στην γενετική δομή των καρκινικών κυττάρων, τα οποία θα είναι ο στόχος του ειδικού φαρμάκου. Το φάρμακο αυτό, που ονομάζεται προ-φάρμακο, χορηγείται ενδοφλεβίως και αποκτά τοξική δράση όταν έρθει σε επαφή και μόνο με το καρκινικό κύτταρο, καταστρέφοντας το, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα υγιή.

Σύμφωνα με τον Dr.James, αν η θεραπεία έχει αποτελέσματα θα είναι σε θέση να απαλλάξει τους ασθενείς από την κλασσική χημειοθεραπεία, που προσβάλλει και τα υγιή κύτταρα. Επίσης οι γιατροί θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμα και τις πιο επίμονες μορφές του καρκίνου του προστάτη που αντιστέκονται στην ραδιοθεραπεία.

Ο καρκίνος του προστάτη θεωρείται ότι θα είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου που θα προσβάλλει τους ανθρώπους των αναπτυγμένων χωρών, μέχρι το 2020.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.