Γονιδιακή θεραπεία κατά του καρκίνου του προστάτη

Οι πρώτες κλινικές δοκιμές μιας νέας γονιδιακής θεραπείας κατά του καρκίνου του προστάτη ξεκίνησαν στη Μεγάλη Βρετανία. Στις δοκιμές αυτές θα συμμετέχουν αρχικά 30 άνδρες, που πάσχουν από την ασθένεια, για να διαπιστωθεί αν η αναμενόμενη θεραπεία είναι ασφαλής στη χρήση.

Ο Dr. Nick James, υπεύθυνος των ερευνών που διεξάγονται από την Cancer Rearch Campaign και χρηματοδοτείται από το Καρκινικό Κέντρο Ερευνών του University of Birmingham, δήλωσε ότι στους άνδρες που βρίσκονται στα αρχικά στάδια του καρκίνου του προστάτη και συμμετέχουν στην έρευνα, θα ακολουθηθεί μια διαφορετική προσέγγιση στη θεραπεία της ασθένειας.

Η γονιδιακή θεραπεία αφορά αλλαγές στην γενετική δομή των καρκινικών κυττάρων, τα οποία θα είναι ο στόχος του ειδικού φαρμάκου. Το φάρμακο αυτό, που ονομάζεται προ-φάρμακο, χορηγείται ενδοφλεβίως και αποκτά τοξική δράση όταν έρθει σε επαφή και μόνο με το καρκινικό κύτταρο, καταστρέφοντας το, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα υγιή.

Σύμφωνα με τον Dr.James, αν η θεραπεία έχει αποτελέσματα θα είναι σε θέση να απαλλάξει τους ασθενείς από την κλασσική χημειοθεραπεία, που προσβάλλει και τα υγιή κύτταρα. Επίσης οι γιατροί θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμα και τις πιο επίμονες μορφές του καρκίνου του προστάτη που αντιστέκονται στην ραδιοθεραπεία.

Ο καρκίνος του προστάτη θεωρείται ότι θα είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου που θα προσβάλλει τους ανθρώπους των αναπτυγμένων χωρών, μέχρι το 2020.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση