αρρυθμιες καρδιας συμπτωματα | αλληλεπιδραση εμβολιου γριπης με αντιβιωση | χολοκυστίτιδα διατροφή

Αύξηση των περιστατικών καρκίνου στην ΚύπροΑυξάνονται τα περιστατικά καρκίνου στην Κύπρο, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία τουλάχιστον δύο χιλιάδες νέα κρούσματα παρουσιάζονται κάθε χρόνο, με ποιο συχνή μορφή της νόσου τον καρκίνο του δέρματος , ενώ οι πιο επικίνδυνοι είναι ο καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα και του εντέρου.

Οι ασθενείς καταφεύγουν για θεραπεία είτε στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου είτε στο Ακτινοθεραπευτικό Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2000 κατέφυγαν για θεραπεία στο Νοσοκομείο Λευκωσίας 730 νέοι ασθενείς με ποικίλες μορφές καρκίνου. Κατά την διάρκεια του χρόνου επισκέφθηκαν το δημόσιο τομέα 14.607 καρκινοπαθείς, ενώ έγιναν 844 εισαγωγές.

Στο Ακτινοθεραπευτικό Ογκολογικό Τμήμα διενεργήθηκαν 9.284 ακτινοθεραπείες, 6359 κοβαλτιοθεραπείες για όλους τους ασθενείς και 2.925επιφανειακές ακτινοθεραπείες για δερματικούς ή για επιφανειακούς καρκίνους. Χημειοθεραπείες διενεργήθηκαν 3410.

Στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο να σημειωθεί ότι διαθέτει πολύ περισσότερο προσωπικό, έχουν καταφύγει για θεραπεία κατά το 2000, 985 νέοι ασθενείς, ενώ επισκέφθηκαν το χώρο 11.400 καρκινοπαθείς. Στο Κέντρο το οποίο διαθέτει 30 κλίνες έγιναν 1543 εισαγωγές, διενεργήθηκαν 4302 χημειοθεραπείες, καθώς και άλλες 11.124 ακτινοθεραπείες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.