ατυπη πνευμονια | προγναθισμος | ασθενιες στα σκυλια απο γατες | ελκος δωδεκαδακτυλου

Πιθανό γενετικό υπόβαθρο στη νόσο του ΠάρκινσονΣε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής της Βοστώνης, αναφέρει ότι εντοπίστηκαν γονιδιακές μετατροπές που σχετίζονται με την εμφάνιση διαφόρων μορφών της νόσου του Πάρκινσον. Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια νευροεκφυλιστική πάθηση και έχει ως χαρακτηριστικά συμπτώματα ένα είδος τρεμούλας των χεριών, του κεφαλιού και των ποδιών, δυσκαμψία των άκρων, καθώς και διανοητική σύγχυση.

Είναι η δεύτερη πιο συνηθισμένη εκφυλιστική νόσος μετά τη νόσο Alzheimer και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής παρουσιάζονται 50.000 νέα περιστατικά κάθε χρόνο, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν σήμερα πάνω από 10.000 ασθενείς με Πάρκινσον, ενώ 100 νέα περιστατικά διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο. Την απειλή της νόσου του Πάρκινσον βιώνουν χιλιάδες άτομα, που περνούν το "κατώφλι" των 40 ετών. Δυσκολία στη γραφή, στις καθημερινές απλές ασχολίες, βραδυκινησία ή τρεμούλιασμα στα άκρα πρέπει να σημάνουν συναγερμό.

Οι επιστήμονες από τη Βοστώνη ανακάλυψαν ότι μία κληρονομική μορφή της νόσου οφείλεται στη μετατροπή του γονιδίου, που είναι υπεύθυνο για την alpha-synuclein, πρωτεΐνη που συσσωρεύεται στα κύτταρα του εγκεφάλου των ασθενών. Επιπλέον η μετατροπή ενός άλλου γονιδίου, που ονομάζεται parkin, ενοχοποιείται για μία δεύτερη μορφή της νόσου.

Επειδή το parkin και το alpha-synuclein συνεργάζονται αρμονικά σε φυσιολογικά άτομα, οι ειδικοί υπέθεσαν ότι μία δυσλειτουργία στην αλληλεπίδραση τους μπορεί να αποτελεί τη βάση της νόσου, θέτοντας τον επόμενο στόχο στην έρευνα τους, να παράγουν το φάρμακο, το οποίο θα εστιάζεται στην σωστή συνεργασία των δύο πρωτεινών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.