Γενετικό υπόβαθρο και θεραπευτική αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ

Το γενετικό υπόβαθρο και τη μοριακή βιολογία της νόσου του Αλτσχάϊμερ, οι νευροπαθολογικές και οργανιλιακές αλλοιώσεις της νόσου και οι σύγχρονες δυνατότητες θεραπευτικής αντιμετώπισης, θα συζητηθούν στο 29ο Συμπόσιο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Γηριατρικής Ψυχιατρικής, οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως και τις 10 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Στο συμπόσιο θα συμμετάσχουν γνωστοί Ελληνες και ξένοι επιστήμονες, που έχουν ειδικευτεί στην αντιμετώπιση της νόσου του Αλτσχάιμερ, αλλά και σε άλλες νόσους που παρατηρούνται στην τρίτη ηλικία, όπως η κατάθλιψη, παίρνουν μέρος

Μεταξύ των συνέδρων συμπεριλαμβάνονται οι Αμερικανοί ειδικοί Χάρντυ και Χαντσίνι και ο Φιλανδός Χαλτία. Κατά τη διάρκεια του συμποσίου θα πραγματοποιηθούν 22 διαλέξεις διάρκειας μισής ώρας, 18 ανακοινώσεις και δυο δορυφορικά συμπόσια.

Κατά τη διάρκεια των δύο δορυφορικών συμποσίων, θα αναπτυχθούν τα νεώτερα θεραπευτικά δεδομένα επί της νόσου του Αλτσχάιμερ αλλά και των ανοιών. Κατά τη τριήμερη διάρκεια του συμποσίου θα αναπτυχθούν επίσης θέματα που αναφέρονται στην τεχνητή νοημοσύνη, στη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση των γεροντικών ψυχώσεων, στις διάφορες μορφές των επιληπτικών εκδηλώσεων του γήρατος, στους παθογενετικούς μηχανισμούς της κεφαλαλγίας του γήρατος στη προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των ατόμων, που πάσχουν από γεροντική άνοια, αλλά και σε σειρά άλλων θεμάτων, που έχουν έμμεση σχέση με τα κύρια θέματα του συμποσίου.

Το συμπόσιο οργανώνεται από διεθνή επιτροπή και πραγματοποιείται από την Α΄Νευρολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών εκδηλώσεων της.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση