παρενεργειες εμβολιου μαντου | ηπατιτιδα β | αντιβιωση και πυρετος | Μόνιμη ρινίτιδα | ρηξη πλακουντα συμπτωματα

Σημαντική παρουσία της Ελλάδας στην ειδική σύνοδο του ΟΗΕ για το AIDSΗ Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί πρωτοπόρος στον αγώνα κατά του AIDS, επεσήμαναν ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, κ. Μπακόπουλος και ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) κ. Θ. Παπαδημητρίου, στην ειδική σύνοδο του ΟΗΕ για το AIDS, καθώς η χώρα μας καθιέρωσε από το 1985, πρώτη μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, τον έλεγχο του αίματος για την παρουσία του ιού του AIDS.

Επιπλέον, μίλησαν για το έργο και το ευρύ πρόγραμμα δράσης του ΚΕΕΛ, που εστιάζεται στην ενημέρωση και την πρόληψη, ενώ οι εκπρόσωποι των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΗΚΥΟ) τόνισαν τη στενή συνεργασία τους με το ΚΕΕΛ, αλλά και την ανάγκη θεσμικής αντιπροσώπευσης των οργανώσεων στο ΚΕΕΛ.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη ουσιαστικής χρηματοδότησής τους, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και να μπορέσουν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην επιβίωση των ατόμων, τα οποία έχουν προσβληθεί απο τον ιό HIV/AIDS.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη, κ. Ηλίας Γούναρης, ο οποίος ήταν μεταξύ των ομιλητών της δεύτερης ημέρας της ειδικής συνόδου της γενικής συνέλευσης, τόνισε οτι το AIDS είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, που δε γνωρίζει σύνορα και αποτελεί μια πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα που απαιτεί παγκόσμια δράση.

Νωρίτερα, ο κ. Γούναρης και τα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας, που συμμετέχουν στη σύνοδο, ενημέρωσαν τους Ελληνες δημοσιογράφους για τους στόχους και τη σημασία της ειδικής συνόδου, καθώς και για τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να συγκεντρώσουν χρήματα για την αντιμετώπιση της επιδημίας, η οποία πλήττει ιδιαίτερα τις φτωχές χώρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.