επιπτωσεις διαφραγματος | πονοι εντερου συμπτωματα | βιταμινη b1 | σκωληκοειδίτιδα | αφαιρεση τραχηλου

Πορτοκάλια και λαχανικά προστατεύουν την καρδιάΗ κατανάλωση περισσότερων πορτοκαλιών και λαχανικών μειώνει πιθανότητες εμφάνισης εμφράγματος, υψηλής αρτηριακής πίεσης και στεφανιαίας νόσου, όπως δηλώνουν οι ειδικοί στο ετήσιο meeting διαιτολόγων που διοργάνωσε το Institute of Food Technologists.

Επιστήμονες της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Harvard ισχυρίζονται πως οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν σταθερά ότι η αυξημένη κατανάλωση εσπεριδοειδών και σταυρανθών, όπως το λάχανο και το μπρόκολο, είναι συνδεδεμένα με τη μείωση της στεφανιαίας νόσου.

Αναφερόμενοι σε έρευνα που έγινε σε 75.000 γυναίκες νοσοκόμες και 38.000 άνδρες που εργάζονται στο χώρο της υγείας, διαπιστώθηκαν ότι ορισμένα διατροφικά στοιχεία που βρίσκονται στο χυμό πορτοκαλιού, και ιδιαίτερα το κάλλιο, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη C, προστατεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Παρόμοια στοιχεία παραθέτει και το Florida Department of Citrus, λέγοντας ότι συστατικά του πορτοκαλιού λειτουργούν ενάντια ιών, φλεγμονών και ενάντια στην καταστροφή των κυττάρων που οδηγούν σε καρκίνο, καθώς επίσης ενάντια στο σχηματισμό θρόμβων στο αίμα και εναπόθεσης αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες.

Τα αποτελέσματα αντίστοιχων ερευνών που έγιναν στο University of Western Ontario, έδειξαν ότι η καθημερινή κατανάλωση τριών ποτηριών χυμού πορτοκαλιού αυξάνει την HDL (καλή χοληστερόλη) κατά 21% και μειώνει το λόγο της LDL (κακής χοληστερόλης) προς την HDL κατά 16%.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.