πρωτεινικη διαιτα | φλεγμονή του χόνδρου | μολυνση του αναπνευστικου | κολικος εντερου

Από κατάθλιψη πάσχουν πολλοί έφηβοιΤο 2-4% των παιδιών και το 4-8% των εφήβων πάσχει από κατάθλιψη, ενώ το 18% εμφανίζει κάποια σοβαρή συναισθηματική διαταραχή. Οι υπερβολικές αντιδράσεις των παιδιών και των εφήβων πολλές φορές οφείλονται σε κατάθλιψη, η οποία είναι μια ψυχική νόσος που δεν είναι τόσο σπάνια όσο πολλοί γονείς πιστεύουν.

Η έλλειψη ευχαρίστησης, η αϋπνία ή ο υπερβολικός ύπνος, η διέγερση ή η συχνή κόπωση είναι μερικά συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Ι. Τσιάντης, σε ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα την Ψυχική υγεία του Παιδιού και του Εφήβου.

Η συμπεριφορά των γονιών απέναντι στο παιδί είναι η κύρια αιτία εκδήλωσης διαταραχών στην ψυχική υγεία του παιδιού τους, με τη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση να αποτελούν τις πιο επιβαρυντικές συμπεριφορές.

Το πιο ανησυχητικό είναι σύμφωνα με τον κ. Τσιάντη ότι μόνο το 10-15% των παιδιών αυτών καταφεύγει σε κάποιον ειδικό γιατρό. Η έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση είναι βασικός παράγοντας για την θεραπεία παρόμοιων καταστάσεων, καθώς το παιδί δεν μπορεί να τις ξεπεράσει μόνο του, όσο και αν μερικές φορές δείχνει κάτι τέτοιο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.