στενωση της αορτης | αν έχεις 60 το δείκτη τρανσαμινασες | ισχνος μυς | λεμα κ δεκατα | ομφαλοκήλη συμπτωματα

Αισιόδοξα μηνύματα για όσους πάσχουν από ρευματοπάθειεςΑισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τους ασθενείς που πάσχουν από ρευματοπάθειες σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ρευματολογίας που διεξήχθη πρόσφατα στη Στοκχόλμη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία ουσία η οποία ονομάζεται ροφεκοξίμπη, μπορεί να τους προσφέρει σημαντική ανακούφιση από τον πόνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μελέτες έδειξαν σημαντική ανακούφιση από τον πόνο στο 80% των ασθενών, μια ανακούφιση μάλιστα που διαρκεί και για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Οπως είναι γνωστό, ο πόνος, η δυσκαμψία και η ανικανότητα αποτελούν τα κύρια συμπτώματα των ρευματικών παθήσεων. Σε στατιστικές μελέτες που έγιναν σε δείγμα 1.000 ασθενών, προέκυψε ότι 15% των πασχόντων υποφέρουν από οσφυαλγία, ένα 10% από οστεοαρθρίτιδα, ένα άλλο 10% από διάσπαρτο σε διάφορα σημεία του σώματος πόνο και 1% από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Συνολικά, περισσότερα από 190 εκατ. ασθενών διεθνώς πάσχουν από οξύ πόνο και άλλα 85 υποφέρουν από χρόνιο πόνο.

Στο Συνέδριο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μελετών ADAM και EVA, οι οποίες περιέλαβαν δείγμα 80.000 ασθενών η κάθε μία.

Στην πρώτη αξιολογήθηκαν ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι περίπου 8 στους 10 ασθενείς είχαν πολύ καλύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας ανακούφιση από τον πόνο με τη ροφεκοξίμπη σε σύγκριση με την προηγούμενη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν.

Στη δεύτερη μελέτη, επίσης 8 στους 10 ασθενείς προτιμούσαν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους με τη ροφεκοξίμπη, καθώς το απλό δοσολογικό της σχήμα (ένα δισκίο μια φορά την ημέρα βοηθούσε στη συμμόρφωσή τους.

Επιπλέον, στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα δυο άλλων μελετών, τα οποία έδειξαν ότι οι ασθενείς που έπαιρναν ροφεκοξίμπη μετά από κάποια οδοντιατρική χειρουργική επέμβαση, όπου υπάρχει έντονος πόνος, είχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την ανακούφιση από τον πόνο συγκριτικά με τους ασθενείς που ελάμβαναν δικλοφενάκη και τα μη ναρκωτικά φάρμακα oxycodone/paracetamol.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.