Από κατάθλιψη υποφέρουν συχνά οι τραυματίες τροχαίων ατυχημάτων

Κατάθλιψη σε ποσοστό περίπου 14% παρουσιάζουν οι τραυματίες μετά από τροχαία ατυχήματα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου από την επιστημονική επιτροπή του συμποσίου “Ανάδραση 2002” που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 21 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη με θέμα τα τροχαία και εργατικά ατυχήματα. Ενα σημαντικό στοιχείο που ανακοίνωσε η επιστημονική επιτροπή ήταν ότι περίπου το 20% των τροχαίων ατυχημάτων γίνεται κατά τις νυχτερινές ώρες από νεαρά άτομα που έχουν καταναλώσει ναρκωτικές ουσίες.

Σκοπός του διεπιστημονικού συμποσίου είναι η ενημέρωση των συνέδρων για το ισχύον νομικό και οικονομικό πλαίσιο των τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων και τις νεώτερες ιατρικές μεθόδους θεραπείας αποκαταστάσεως πολυτραυματιών.

Όπως δήλωσε ο Ολυμπιονίκης και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών κ. Σίμος Παλτσανιτίδης, είναι απαραίτητο να δοθεί έμφαση στα ατυχήματα, αφού μπορούν να προβλεφθούν ενώ τα αποτελέσματά τους είναι δεδομένα.

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής κ. Ματθαίος Τσούγκας σημείωσε ότι πολλά τροχαία ατυχήματα προκαλούνται από οδηγούς με βαριές καρδιοπάθειες και άτομα προχωρημένης ηλικίας που αρνούνται να παραδώσουν το δίπλωμα οδήγησης, ενώ επεσήμανε πως αρκετές φορές, κατά τη νεκροψία, διαπιστώνονται θάνατοι από καρδιά πριν από το ατύχημα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση