που χρειαζονται οι ραχιαιοι | πονος αριστερου υποχονδριου | μελαινα κενωση | πυρετός δέκατα | λοιμωξη

Γκρινιάζουν οι Ελληνες για άγχος στο χώρο εργασίαςΤο 53% των Ελλήνων δηλώνει ότι τα εργασιακά καθήκοντα τους δημιουργούν άγχος. Το 67% θεωρεί ότι εργάζεται κάτω από στενά περιθώρια χρόνου και το 60% κάτω από μικρές προθεσμίες, ενώ το 48% των εργαζομένων, στην Ελλάδα θεωρεί ότι η υγεία και η ασφάλεια τους κινδυνεύει από την εργασία τους. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από την 3η Ευρωπαϊκή Έρευνα για τις συνθήκες εργασίας, που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα και αποτέλεσε θέμα συζήτησης σχετικού συνεδρίου.

Οι συνθήκες εργασίας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι μόνο δε βελτιώνονται αλλά σε μερικούς τομείς δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

'Επιδείνωση προκαλούν, τα αυξανόμενα προβλήματα υγείας που οφείλονται στις εργασιακές συνθήκες, η εντατικοποίηση της εργασίας και η εφαρμογή του ελαστικού ωραρίου απασχόλησης', σχολιάζει για το θέμα το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), στην πρόσφατη περιοδική του έκδοση.

Αντίθετα, θετική εικόνα καταγράφεται στη μικρή αύξηση (κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες) που παρουσιάζει το ποσοστό αυτών που ικανοποιούνται από το περιεχόμενο της εργασίας τους, 65% το 2000 από 61% το 1995.

Την έρευνα πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας, αυτόνομος οργανισμός που συστάθηκε το 1975 και στοχεύει στην καθιέρωση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας εντός της Ε.Ε.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.