Φρούτα και λαχανικά για γερή καρδιά

Ενα επιπλέον φρούτο ή μία μικρομερίδα λαχανικών είναι αρκετή για να μειωθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιοπαθειών κατά 4%, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Harvard, που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουνίου του επιστημονικού περιοδικού Annals of Internal Medicine.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο και τα φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C όπως τα εσπεριδοειδή, έχουν ακόμη μεγαλύτερη προστατευτική δράση έναντι των καρδιοπαθειών.

Οι δύο έρευνες που κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό, εξέτασαν 84.000 γυναίκες ηλικίας 34-59, εργαζόμενες στον υγειονομικό τομέα και 42.000 άνδρες ηλικίας 40-75 εργαζόμενους στον ίδιο τομέα.

Τα αποτελέσματα, από τις δύο αυτές μεγάλες μελέτες, έδειξαν ότι εκείνοι που καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα άτομα που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και αυτοί που καπνίζουν λιγότερο.

Παρολ’ αυτά όμως, η συσχέτιση κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και μειωμένου κινδύνου ανάπτυξης καρδιοπαθειών, είναι ανεξάρτητη από τη σωματική άσκηση, το κάπνισμα και τη λήψη βιταμινών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση