ποια προβληματα δοντιων προκαλουν εγκεφαλικα; | Συχξνοουρια τι μπορει να ειναι; | σπιρομετρησγ

Φρούτα και λαχανικά για γερή καρδιάΕνα επιπλέον φρούτο ή μία μικρομερίδα λαχανικών είναι αρκετή για να μειωθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιοπαθειών κατά 4%, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Harvard, που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουνίου του επιστημονικού περιοδικού Annals of Internal Medicine.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο και τα φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C όπως τα εσπεριδοειδή, έχουν ακόμη μεγαλύτερη προστατευτική δράση έναντι των καρδιοπαθειών.

Οι δύο έρευνες που κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό, εξέτασαν 84.000 γυναίκες ηλικίας 34-59, εργαζόμενες στον υγειονομικό τομέα και 42.000 άνδρες ηλικίας 40-75 εργαζόμενους στον ίδιο τομέα.

Τα αποτελέσματα, από τις δύο αυτές μεγάλες μελέτες, έδειξαν ότι εκείνοι που καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα άτομα που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και αυτοί που καπνίζουν λιγότερο.

Παρολ' αυτά όμως, η συσχέτιση κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και μειωμένου κινδύνου ανάπτυξης καρδιοπαθειών, είναι ανεξάρτητη από τη σωματική άσκηση, το κάπνισμα και τη λήψη βιταμινών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.