αιμοραγια στομαχου | αυτοανοσο νοσημα στους μυς | εκκολπωματίτιδα και βελονισμος | πολυποδες ορθου

Η χοληστερόλη προειδοποιεί από νωρίςΟι τιμές της χοληστερόλης προειδοποιούν από την ηλικία των 20 χρόνων για την πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Κι αυτό γιατί το 25% του πληθυσμού εμφανίζει τα πρώτα σημάδια σχηματισμού αθηρωματικής πλάκας στα στεφανιαία αγγεία μεταξύ 10 και 20 χρόνων.

Aπό την ηλικία των 20 χρόνων και μετά, συνεπώς, όλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξέταση των τιμών της χοληστερόλης, καθώς αυτή αποτελεί βασικό παράγοντα εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου, που είναι αιτία πρόκλησης αιφνίδιων θανάτων σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Αυτή είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις της Διεθνούς Επιστημονικής Διημερίδας, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Α΄Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Ελληνικό Κολέγιο Καρδιολογίας και το αμερικανικό Καρδιολογικό Kέντρο Cleveland Clinic Foundation.

Mιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο δόκτωρ Randall Starling, που είναι μέλος της Επιτροπής Μεταμόσχευσης Καρδιάς του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, εξέφρασε επιφυλάξεις για το μέλλον των μεταμοσχεύσεων καρδιάς.

Οπως τόνισε, αυτές εφαρμόζονται πλέον σε πάρα πολύ βαριές περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας. Οι καρδιοχειρούργοι, συνέχισε, είναι σήμερα πολύ πιο επιλεκτικοί στην επιλογή ασθενών για μεταμόσχευση, εξετάζοντας αυστηρά τη συμβατότητα μεταξύ μοσχεύματος και λήπτη, όπως και όλους τους παράγοντες κινδύνου, που επηρεάζουν μετεγχειρητικά τις πιθανότητες επιβίωσης.

Το μέλλον των μεταμοσχεύσεων καρδιάς, κατέληξε ο ομιλητής, συνδέεται με την εξέλιξη της τεχνητής καρδιάς και με την πρόοδο της Γενετικής. Και όλα αυτά παρά την αύξηση των ποσοστών επιβίωσης των ασθενών, στους οποίους έγινε μεταμόσχευση καρδιάς, χάρη στην ευεργετική δράση σύγχρονων φαρμάκων, που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα την απόρριψη του μοσχεύματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.