σκωληκοειδιτιδα | καρδιακα φτερουγισματα | εξαγωγη δοντιου σηψαιμια | εκτακτες συστολες καρδιας | καρκινος ρινος

Aντηλιακά: η προστασία δεν εξαρτάται από την τιμήΤα φθηνά αντηλιακά είναι εξίσου αξιόπιστα και αποτελεσματικά με τα επώνυμα και ακριβά, σύμφωνα με έρευνα της ένωσης καταναλωτών (Consumer's Association) της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία υποστηρίζει ότι τα μη-επώνυμα αντηλιακά προϊόντα μπορεί να κοστίζουν κατά 50% φθηνότερα και παράλληλα να προσφέρουν την ίδια προστασία με τα επώνυμα.

Παράλληλα η ένωση καταναλωτών προσπαθεί να καθιερώσει το συστηματικό έλεγχο των αντηλιακών και την ακριβή καταγραφή του δείκτη προστασίας στις συσκευασίες, με απλό και κατανοητό τρόπο, ούτως ώστε, ανά πάσα στιγμή, ο καταναλωτής να γνωρίζει σε τι βαθμό προστατεύεται από τον ήλιο.

Η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο με ανύπαρκτο ή πολύ χαμηλό δείκτη προστασίας, επιτρέπει τη διείσδυση των επιβλαβών ακτινοβολιών στο δέρμα με αποτέλεσμα να καταστρέφει τα κύτταρα της επιδερμίδας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση ή ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος.

Τα αντηλιακά ενεργούν με δύο τρόπους: η σύστασή τους (ψευδάργυρος και διοξείδιο του τιτανίου) αντανακλά τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου, ενώ κάποια άλλα χημικά συστατικά που περιέχουν, απορροφούν την ενέργεια των ηλιακών ακτίνων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα ακτινοβολίας που φτάνει στο δέρμα.

Όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης αντηλιακής προστασίας, τόσο καλύτερη είναι η προφύλαξη. Βέβαια ο έλεγχος των αντηλιακών που γίνεται στα εργαστήρια, δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα αφού υπάρχουν κάποιες τεχνικές διαφορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να βασίζεται κανείς μόνο στη χρήση αντηλιακών, ως μέσο προστασίας, αλλά να τα χρησιμοποιεί σε συνάρτηση με αξεσουάρ που προφυλάσσουν από τον ήλιο, όπως καπέλο, γυαλιά ηλίου, ελαφριά ρούχα και περιορισμένη έκθεση σ'αυτόν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.