Η ποικιλία στα γεύματα ίσως δεν συμβαδίζει με τη δίαιτα

H ποικιλία των τροφών και η δυνατότητα πολλαπλών γευστικών επιλογών δεν αποτελεί πάντα τον καλύτερο τρόπο για να κάνει κανείς δίαιτα, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του University of Buffalo, και δημοσιεύτηκε στο American Psychological Associations Βulletin.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η μεγάλη ποικιλία γευμάτων καθημερινά, κατά τη διάρκεια της δίαιτας, μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα και να αυξήσει το βάρος του ατόμου, αντί να το ελαττώσει.

Αντίθετα η κατανάλωση των ιδίων τροφών οδηγούν σε κορεσμό της γεύσης, με αποτέλεσμα τα άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα να μειώνουν τις ποσότητες τροφής που λαμβάνουν και να επιτυγχάνουν το στόχο τους, την απώλεια κιλών.

Επιπλέον προτρέπουν στην κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών και ταυτόχρονα στον περιορισμό των snack και των λιπαρών τροφών.

Οι επιστήμονες επιμένουν ότι η μεγάλη ποικιλία τροφών μειώνει την αίσθηση του κορεσμού και της ικανοποίησης και κάνει τους ανθρώπους πιο ευάλωτους στην παχυσαρκία. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη η αύξηση βάρους από δίαιτες εμπλουτισμένες με πολλά φαγητά, γλυκά και snacks.

Δίαιτες που περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οδηγούν τους ανθρώπους στην κατανάλωση 44% περισσότερης τροφής συγκριτικά με δίαιτες που διακρίνονται από ίδια και ‘μονότονα’ γεύματα. Επιπλέον οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η λήψη γευμάτων με παρόμοια γεύση, σχήμα και χρώμα οδηγεί σε κατανάλωση μειωμένης ποσότητα τροφής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση