μελομακαρονο κανει στην αντιβιωση | ορος στο σκυλο | βοτανα για αλεργια | πως να με αφηση ο πονος εντερου

Η ποικιλία στα γεύματα ίσως δεν συμβαδίζει με τη δίαιταH ποικιλία των τροφών και η δυνατότητα πολλαπλών γευστικών επιλογών δεν αποτελεί πάντα τον καλύτερο τρόπο για να κάνει κανείς δίαιτα, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του University of Buffalo, και δημοσιεύτηκε στο American Psychological Associations Βulletin.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η μεγάλη ποικιλία γευμάτων καθημερινά, κατά τη διάρκεια της δίαιτας, μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα και να αυξήσει το βάρος του ατόμου, αντί να το ελαττώσει.

Αντίθετα η κατανάλωση των ιδίων τροφών οδηγούν σε κορεσμό της γεύσης, με αποτέλεσμα τα άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα να μειώνουν τις ποσότητες τροφής που λαμβάνουν και να επιτυγχάνουν το στόχο τους, την απώλεια κιλών.

Επιπλέον προτρέπουν στην κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών και ταυτόχρονα στον περιορισμό των snack και των λιπαρών τροφών.

Οι επιστήμονες επιμένουν ότι η μεγάλη ποικιλία τροφών μειώνει την αίσθηση του κορεσμού και της ικανοποίησης και κάνει τους ανθρώπους πιο ευάλωτους στην παχυσαρκία. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη η αύξηση βάρους από δίαιτες εμπλουτισμένες με πολλά φαγητά, γλυκά και snacks.

Δίαιτες που περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οδηγούν τους ανθρώπους στην κατανάλωση 44% περισσότερης τροφής συγκριτικά με δίαιτες που διακρίνονται από ίδια και 'μονότονα' γεύματα. Επιπλέον οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η λήψη γευμάτων με παρόμοια γεύση, σχήμα και χρώμα οδηγεί σε κατανάλωση μειωμένης ποσότητα τροφής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.