διαφορά μικροβίων και ιών | γονοκοκκική ουρηθρίτιδα | διατροφη για γαστριτιδα | μαυρα κοπρανα

Νέο λευκό κρασί ισάξιο του κόκκινουΤα καλά νέα για τις θετικές επιδράσεις του κρασιού στην υγεία αφορούν πλέον και τους οπαδούς του λευκού κρασιού, οι οποίοι μέχρι σήμερα άκουγαν τις επιστημονικές μελέτες, τη μία μετά την άλλη, να επισημαίνουν την ευεργετική δράση του κόκκινου κρασιού, 'περιφρονώντας' το λευκό κρασί. Επιστήμονες από το Ισραήλ κατάφεραν να παράγουν λευκό κρασί το οποίο έχει ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία, ανάλογες με αυτές του κόκκινου, το οποίο θεωρείται ότι βοηθάει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Στην έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουνίου του επιστημονικού περιοδικού Journal of Agricultural and Food Chemistry, περιγράφεται η μέθοδος με την οποία οι επιστήμονες από το Rambam Medical Center στο Ισραήλ κατάφεραν να παράγουν λευκό κρασί, το οποίο έχει αντιοξειδωτική δράση, παρόμοια με αυτή του κόκκινου κρασιού.

Η διαφορά στην αντιοξειδωτική σύσταση, μεταξύ λευκού και κόκκινου κρασιού, οφείλεται στο γεγονός ότι το κόκκινο παράγεται από ζύμωση του μούστου, παρουσία ολόκληρου του σταφυλιού, μαζί με τη φλούδα του, η οποία συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ποσοστό πολυφαινολών οι οποίες αποτελούν αντιοξειδωτικές ουσίες, με ισχυρή δράση.

Η ερευνητική ομάδα, προκειμένου να αυξήσει την αντιοξειδωτική δράση του λευκού κρασιού, χρησιμοποίησε αρχικά ολόκληρο το σταφύλι (μαζί με τη φλούδα του) για να εξάγει μεγαλύτερη ποσότητα πολυφαινολών.

Τα σταφύλια παρέμειναν ολόκληρα (με τη φλούδα τους), για 18 ώρες παρουσία αλκοόλης, πριν αφαιρεθεί η φλούδα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εξαπλασιαστεί η συγκέντρωση πολυφαινολών σε σχέση με το λευκό κρασί που παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο.

Η αντιοξειδωτική ισχύς του νέου αυτού λευκού κρασιού ήταν ανάλογη με αυτήν του κόκκινου. Μάλιστα οι συγκέντρωση σε πολυφαινόλες στο λευκό κρασί εξακολουθούσε να είναι πολύ χαμηλότερη συγκρινόμενη με αυτή του κόκκινου, κάτι που σημαίνει ότι οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο λευκό κρασί έχουν πολύ ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση.

Η μοναδική 'παρενέργεια' της νέας αυτής μεθόδου, παραγωγής είναι ότι το λευκό κρασί που παράγεται, λόγω της προσθήκης αλκοόλης κατά τη ζύμωση, έχει μεγάλη συγκέντρωση σε σάκχαρα και η γεύση του θυμίζει τα λευκά φρουτώδη κρασιά, που συνδυάζουν το επιδόρπιο.

Ηδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους παραγωγούς κρασιού στο Ισραήλ, ενώ το νέο αυτό προϊόν αναμένεται να φτάσει στα ράφια της Αμερικανικής αγοράς μέχρι το τέλος του έτους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.