Η παχυσαρκία χειρότερη από κάπνισμα και αλκοόλ

Η παχυσαρκία αποτελεί πιο σοβαρό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας, συγκρινόμενη με το κάπνισμα και τη χρήση αλκοόλ, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, από τον οργανισμό RAND, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, που δημοσιεύεται στo τεύχος Ιουνίου του Βρετανικού επιστημονικού περιοδικού Public Health.

Η μελέτη 9.500 ατόμων έδειξε ότι η παχυσαρκία συσχετίζεται με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων ασθενειών και με κακή ποιότητα ζωής, σε σχέση με τον αλκοολισμό, το κάπνισμα και τη φτώχεια.

Επιπλέον οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι είναι πολύ περισσότεροι από τους καπνιστές ή αυτούς που κάνουν κατάχρηση αλκοόλ. Από το δείγμα του πληθυσμού που μελετήθηκε, το 36% ήταν υπέρβαροι και το 23% ήταν παχύσαρκοι, ενώ το 19% ήταν συστηματικοί καπνιστές, το 14% ήταν φτωχοί και το 6% έκαναν κατάχρηση αλκοόλ.

Οι άνθρωποι που είναι χρόνιοι καπνιστές και ζουν παράλληλα σε κατάσταση φτώχειας, υποφέρουν από ασθένειες όπως άσθμα, σακχαρώδη διαβήτη, αρθρίτιδα και καρδιοπάθειες.

Η παχυσαρκία από την άλλη μεριά σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιοπαθειών, σακχαρώδη διαβήτη, οστεοαρθρίτιδας, υπέρτασης και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Ολα αυτά τα στοιχεία τονίζουν, για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα για περισσότερα προγράμματα Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση