τρανσαμινασεσ αυξημενεσ τιμεσ | σταδια υπνου | ολιστικη διατροφη

Απαραίτητα τα ξεχωριστά σφαγεία για τις τρελές αγελάδεςΓια κίνδυνο μετάδοσης της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας μέσω των σφαγείων, προειδοποιούν Βρετανοί επιστήμονες. Ζώα που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από την ασθένεια σφάζονται στους ίδιους χώρους, στους οποίους προετοιμάζεται το κρέας για κατανάλωση, σύμφωνα με μια αναφορά της Βασιλικής Εταιρείας και της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών του Λονδίνου.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση απαγορεύει να γίνονται τέτοιες εργασίες στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι το πράιον, που προκαλεί την ασθένεια της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, ενδέχεται να παραμένει ενεργό ακόμη και αφότου το σφαγείο απολυμανθεί με τις κλασικές μεθόδους.

Ο αντιπρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας, καθηγητής Μπράιαν Χιπ, είπε ότι υπάρχει ανάγκη να εξεταστεί επειγόντως η πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας στα λίγα βρετανικά σφαγεία όπου σφάζονται ζώα προς κατανάλωση και επιπλέον σκοτώνονται όσα είναι άνω των 30 μηνών και θεωρούνται φορείς της ασθένειας.

Οπως είπε, πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η επιφάνεια εργασίας και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται δε φέρουν ίχνη μόλυνσης μετά το συνήθη καθαρισμό και την απολύμανση. Ορισμένα πράιον μπορεί να παραμείνουν ενεργά ακόμη και αφού εκτεθούν σε θερμοκρασία 600 βαθμών Κελσίου.

Η ασθένεια Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ, όπως ονομάζεται το ανθρώπινο αντίστοιχο της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών, ευθύνεται για το θάνατο τουλάχιστον 95 ανθρώπων στη Βρετανία.

Στην αναφορά επισημαίνεται επίσης ότι 430.000 τόνοι κρέατος και μυελού των οστών καθώς και 200.000 τόνοι ζωικού λίπους που πιθανολογείται ότι είναι μολυσμένοι, παραμένουν αποθηκευμένοι στη Βρετανία μέχρι να βρεθεί τρόπος ασφαλούς απόρριψης τους.

Η φύλαξη των προϊόντων αυτών είναι ακριβή και επιπλέον υπάρχει κίνδυνος διαρροής μολυσματικών παραγόντων στο περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.