Πρωτοβουλία FAO για τη νόσο των τρελών αγελάδων

Η πρόληψη της διάδοσης της ασθένειας των τρελών αγελάδων σε όλο τον κόσμο αποτελεί το επίκεντρο μιας νέας πρωτοβουλίας του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), με στόχο τη βελτίωση των κανόνων ασφαλείας και της ποιότητας των τροφίμων, ανακοινώθηκε στη Ρώμη, έδρα του οργανισμού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα πρόσφατα περιστατικά που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των τροφίμων, ανάμεσά τους και τα κρούσματα της ασθένειας των τρελών αγελάδων, έχουν προκαλέσει “σοβαρή αναταραχή στις διεθνείς αγορές τροφίμων, αλλά και μεγάλη ανησυχία στους καταναλωτές”.

Υπό την αιγίδα του FAO διοργανώνονται στο Παρίσι, από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου, επιστημονικές συζητήσεις για την ασθένεια των τρελών αγελάδων και για την ασθένεια Κρόιτζφελντ-Γιάκομπ, η οποία προσβάλει τον άνθρωπο.

Επίσης, τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ένα φόρουμ για τους κανόνες ασφάλειας των τροφίμων, για τους νέους τρόπους επιθεώρησης των τροφίμων και για την πρόληψη των ασθενειών που προέρχονται από τα τρόφιμα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση