ερυθροπλακια φωτογραφιες | εμβολιο τετανου που γινεται | δυσκοιλιότητα | λοιμωδη νοσηματα | ηπατιτιδα α

UNICEF: Υποσιτίζονται τα παιδιά στο ΒιετνάμΠερισσότερα από εκατό χιλιάδες παιδιά μειονοτήτων στο Βιετνάμ κινδυνεύουν από υποσιτισμό σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, από τα άλλα παιδιά της χώρας που ζουν στις πόλεις, ανακοινώθηκε από τη UNICEF. Σύμφωνα με την οργάνωση η πρόσβαση σε επαρκή τροφή διαφέρει πολύ ανάλογα με τις εποχές του χρόνου, στις ορεινές περιοχές, όπου ζουν οι μειονότητες. Υπάρχει επίσης μεγάλη έλλειψη ποικιλίας στα τρόφιμα.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν επιπλέον καμιά πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει στις πόλεις όπου έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των παιδιών που υποσιτίζονται, κυρίως λόγω των καλύτερων οικονομικών προοπτικών.

Οπως διευκρινίζει η UNICEF, υπάρχουν χιλιάδες ελλιποβαρή και καχεκτικά παιδιά σε απομακρυσμένες και αγροτικές επαρχίες. Ποσοστό 45,4% των παιδιών των μειονοτήτων που μεγαλώνουν στα Κεντρικά Υψίπεδα υποσιτίζονται.

Η UNICEF υπογραμμίζει πως, αν και το Βιετνάμ είναι από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές ρυζιού στο κόσμο, τα παιδιά του είναι από τα περισσότερο υποσιτισμένα της περιοχής. Το 36,4% των παιδιών κάτω των πέντε χρόνων -σύμφωνα με την απογραφή του 1999 έφταναν τα έξι εκατομμύρια -δεν έχουν κανονική ανάπτυξη και το 33,1% είναι ελλιποβάρη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.