διατροχαντηριο | ανατομία στέρνου | χρηση αντιτετανικου ορου | δυσπλασια τραχηλου | Mera xwris eishtirio

H επικοινωνία με τον σύντροφο κρατά την αρτηριακή πίεση χαμηλάΟι άνθρωποι που βρίσκονται με τους συντρόφους τους διατηρούν την αρτηριακή τους πίεση σε καλύτερα επίπεδα συγκριτικά με το αν μιλάνε σε φίλους ή βρίσκονται μόνοι, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης. Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν η σχέση με τον σύντροφο δεν είναι ιδιαίτερα καλή.

Οι ερευνητές μελέτησαν 117 εθελοντές για 6 συνεχόμενες μέρες. Το συμπέρασμα ήταν ότι και η συστολική και η διαστολική αρτηριακή πίεση ήταν χαμηλότερη στις περιόδους επαφής με το σύντροφο, παρά με κάθε άλλο άτομο.

Ο Δρ. Brook Gump, επικεφαλής της έρευνας, πιστεύει ότι έλλειψη επικοινωνίας με το σύντροφο προκαλεί ανασφάλεια, η οποία είναι συνδεδεμένη με κυκλοθυμική αντίδραση και αϋπνίες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα άτομα που είναι στην δουλεία τους αγχωμένα, πάσχουν από κατάθλιψη, έχουν επιθετικό χαρακτήρα, στερούνται από κοινωνικές επαφές ή είναι απομονωμένα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υπέρταση.

Αλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, είναι το καλό εργασιακό περιβάλλον και η διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα.,

Τέλος η συστηματική άσκηση και οι κοινωνικές επαφές συμβάλλουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, συγκριτικά με το να περνά κανείς όλη τη νύχτα ξαπλωμένος σ' έναν καναπέ, μπροστά από μία τηλεόραση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.