H επικοινωνία με τον σύντροφο κρατά την αρτηριακή πίεση χαμηλά

Οι άνθρωποι που βρίσκονται με τους συντρόφους τους διατηρούν την αρτηριακή τους πίεση σε καλύτερα επίπεδα συγκριτικά με το αν μιλάνε σε φίλους ή βρίσκονται μόνοι, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης. Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν η σχέση με τον σύντροφο δεν είναι ιδιαίτερα καλή.

Οι ερευνητές μελέτησαν 117 εθελοντές για 6 συνεχόμενες μέρες. Το συμπέρασμα ήταν ότι και η συστολική και η διαστολική αρτηριακή πίεση ήταν χαμηλότερη στις περιόδους επαφής με το σύντροφο, παρά με κάθε άλλο άτομο.

Ο Δρ. Brook Gump, επικεφαλής της έρευνας, πιστεύει ότι έλλειψη επικοινωνίας με το σύντροφο προκαλεί ανασφάλεια, η οποία είναι συνδεδεμένη με κυκλοθυμική αντίδραση και αϋπνίες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα άτομα που είναι στην δουλεία τους αγχωμένα, πάσχουν από κατάθλιψη, έχουν επιθετικό χαρακτήρα, στερούνται από κοινωνικές επαφές ή είναι απομονωμένα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υπέρταση.

Αλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, είναι το καλό εργασιακό περιβάλλον και η διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα.,

Τέλος η συστηματική άσκηση και οι κοινωνικές επαφές συμβάλλουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, συγκριτικά με το να περνά κανείς όλη τη νύχτα ξαπλωμένος σ’ έναν καναπέ, μπροστά από μία τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση