Τα βιολογικά αίτια της παρορμητικής συμπεριφοράς

Το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με την παρορμητική συμπεριφορά πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge, οι οποίοι θεωρούν ότι βλάβες στην περιοχή αυτή μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες συμπεριφορές.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, προσπάθησε να διερευνήσει γιατί μερικοί άνθρωποι είναι ανίκανοι να ελέγξουν την συμπεριφορά τους, ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν να συγκρατηθούν και να ελέγξουν τα συναισθήματα τους.

Οι ερευνητές μελέτησαν με απεικονιστικές μεθόδους τον εγκέφαλο ανθρώπων που έδειχναν τέτοια υπερβολική συμπεριφορά όπως για παράδειγμα άτομων εθισμένων στα ναρκωτικά και διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου παρουσίαζε κάποια μορφή δυσλειτουργίας.

Στην συνέχεια εξέτασαν την θεωρία τους στα ποντίκια εξουδετερώνοντας αυτό το τμήμα του εγκεφάλου, που βρίσκεται στην βάση του άνω τμήματος του εγκεφάλου. Τα ποντίκια που είχαν υποστεί αυτήν την διαδικασία προτιμούσαν να παίρνουν μικρές ποσότητες τροφής παρά να περιμένουν για μεγαλύτερες, όπως έκαναν πριν την επέμβαση.

Τέλος, οι ερευνητές πιστεύουν ότι χρειάζεται μεγαλύτερη διερεύνηση της επίδρασης βιολογικών και γενετικών παραγόντων στην συμπεριφορά ενός ατόμου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση