ανοιχτος μαγνητικος τομογραφος διαβαλκανικο | αποβουτυρωμένο γαλα σκονη | υπερδοσολογια β6 | νοσοσ crohn

Τα βιολογικά αίτια της παρορμητικής συμπεριφοράςΤο τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με την παρορμητική συμπεριφορά πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge, οι οποίοι θεωρούν ότι βλάβες στην περιοχή αυτή μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες συμπεριφορές.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, προσπάθησε να διερευνήσει γιατί μερικοί άνθρωποι είναι ανίκανοι να ελέγξουν την συμπεριφορά τους, ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν να συγκρατηθούν και να ελέγξουν τα συναισθήματα τους.

Οι ερευνητές μελέτησαν με απεικονιστικές μεθόδους τον εγκέφαλο ανθρώπων που έδειχναν τέτοια υπερβολική συμπεριφορά όπως για παράδειγμα άτομων εθισμένων στα ναρκωτικά και διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου παρουσίαζε κάποια μορφή δυσλειτουργίας.

Στην συνέχεια εξέτασαν την θεωρία τους στα ποντίκια εξουδετερώνοντας αυτό το τμήμα του εγκεφάλου, που βρίσκεται στην βάση του άνω τμήματος του εγκεφάλου. Τα ποντίκια που είχαν υποστεί αυτήν την διαδικασία προτιμούσαν να παίρνουν μικρές ποσότητες τροφής παρά να περιμένουν για μεγαλύτερες, όπως έκαναν πριν την επέμβαση.

Τέλος, οι ερευνητές πιστεύουν ότι χρειάζεται μεγαλύτερη διερεύνηση της επίδρασης βιολογικών και γενετικών παραγόντων στην συμπεριφορά ενός ατόμου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.