επιπολης μυες της πλατη | αποβολη εμβρυου τις πρωτες μερες | πτερυγιο αυτιου παθησεισ | ti einai ta dekata

Πρωτεΐνη δiνει ελπίδες για τη θεραπεία του ΑλτσχάιμερΜια πρωτεΐνη που σταματά τo θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για τη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ ανακάλυψαν Ιάπωνες ερευνητές, σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας και Επιστημών του Νευρικού Συστήματος στο Πανεπιστήμιο Κέιο του Τόκιο, κ. Ικούο Νισιμότο.

Ο κ. Ι. Νισιμότο δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πρωτεΐνη, που ονόμασαν 'humanin' (ουμανίνη), έχει τη δυνατότητα να προλαμβάνει τον θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων. Ο Ιάπωνας επιστήμονας ανέφερε ότι η ομάδα του, που μέχρι στιγμής έχει κάνει τις έρευνές της σε τεχνητό περιβάλλον, θα ξεκινήσει πειράματα με την πρωτεΐνη αυτή και σε ζώα, ενώ το πανεπιστήμιο Κέιο υπέβαλε αίτηση για να κατοχυρώσει την αποκλειστικότητα της ανακάλυψης της ουμανίνης.

'Μέχρι τώρα η ουσία έχει ανταποκριθεί θετικά σε όλες τις απαιτούμενες συνθήκες για τη θεραπεία της ασθένειας' δήλωσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και κατέληξε ότι χρειάζεται να γίνει περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί αν η πρωτεΐνη αυτή, που παράγεται με φυσικό τρόπο, μπορεί πράγματι να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτική αγωγή.

Η νόσος Αλτσχάιμερ, που προκαλεί άνοια στον ασθενή και είναι πάντοτε θανατηφόρος, είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες δυσλειτουργίες σε ηλικιωμένα άτομα, προσβάλλοντας ένα εκατομμύριο ασθενείς στην Ιαπωνία και τέσσερα εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση "Proceedings" της αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.