Πρωτεΐνη δiνει ελπίδες για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ

Μια πρωτεΐνη που σταματά τo θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για τη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ ανακάλυψαν Ιάπωνες ερευνητές, σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας και Επιστημών του Νευρικού Συστήματος στο Πανεπιστήμιο Κέιο του Τόκιο, κ. Ικούο Νισιμότο.

Ο κ. Ι. Νισιμότο δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πρωτεΐνη, που ονόμασαν ‘humanin’ (ουμανίνη), έχει τη δυνατότητα να προλαμβάνει τον θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων. Ο Ιάπωνας επιστήμονας ανέφερε ότι η ομάδα του, που μέχρι στιγμής έχει κάνει τις έρευνές της σε τεχνητό περιβάλλον, θα ξεκινήσει πειράματα με την πρωτεΐνη αυτή και σε ζώα, ενώ το πανεπιστήμιο Κέιο υπέβαλε αίτηση για να κατοχυρώσει την αποκλειστικότητα της ανακάλυψης της ουμανίνης.

‘Μέχρι τώρα η ουσία έχει ανταποκριθεί θετικά σε όλες τις απαιτούμενες συνθήκες για τη θεραπεία της ασθένειας’ δήλωσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και κατέληξε ότι χρειάζεται να γίνει περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί αν η πρωτεΐνη αυτή, που παράγεται με φυσικό τρόπο, μπορεί πράγματι να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτική αγωγή.

Η νόσος Αλτσχάιμερ, που προκαλεί άνοια στον ασθενή και είναι πάντοτε θανατηφόρος, είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες δυσλειτουργίες σε ηλικιωμένα άτομα, προσβάλλοντας ένα εκατομμύριο ασθενείς στην Ιαπωνία και τέσσερα εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση “Proceedings” της αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση