συστολικο φύσημα αορτης | ενδοφλεβια ωτιτιδα υγρο ποσο κραταει | τι να μην τρωω για χοληστερινη

Καταγγελία της Greenpeace για μεταλλαγμένους σπόρους βαμβακιούΤην ανησυχία της για την εξαιρετική καθυστέρηση στον έλεγχο των σπόρων βαμβακιού εκφράζει για ακόμη μια φορά η Greenpeace. Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του υφυπουργού Γεωργίας κ. Β. Αργύρη, οι έλεγχοι των ύποπτων σπορομερίδων δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί αν και η σπορά έχει ήδη τελειώσει!

Οι νέες εργαστηριακές αναλύσεις, που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό της Greenpeace, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες αυτές. Να σημειωθεί επίσης ότι ήδη, ύστερα από προσφυγή εταιρειών σπόρων, έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

Παρά την αναγνώριση της παρουσίας μεταλλαγμένου σπόρου βαμβακιού στην ελληνική αγορά κατά την καλλιεργητική περίοδο 2000 και τη σχετική πρόσφατη νομοθεσία που προβλέπει τους απαραίτητους ελέγχους καθαρότητας, στην πράξη λίγα πράγματα έχουν αλλάξει, δήλωσε ο Νίκος Χαραλαμπίδης, υπεύθυνος εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του (15-5-2001) το Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τα μέχρι στιγμής εργαστηριακά ευρήματα σχετικά με τυχόν προσμίξεις συμβατικών σπόρων με μεταλλαγμένους. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, τα μέχρι στιγμής ευρήματα είναι απολύτως εφησυχαστικά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση: επί 322 δειγμάτων βαμβακόσπορου που εξετάστηκαν, όλα ήσαν αρνητικά, εκτός από 3 που ήταν θετικά (αφορούσαν δε αποθέματα προηγούμενων ετών) και δεσμεύτηκαν πριν από τη σπορά τους. 7 δείγματα βρέθηκαν στα όρια ακρίβειας της μεθοδολογίας και πραγματοποιείται επανέλεγχός τους.

Αναλύσεις όμως που πραγματοποιήθηκαν σε διαπιστευμένο εργαστήριο για λογαριασμό της Greenpeace, σε δείγματα σπόρων βαμβακιού που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, έδειξαν ότι πέντε από τα έξι δείγματα βρέθηκαν να περιέχουν μεταλλαγμένους σπόρους.

Η επιλογή των δειγμάτων της Greenpeace έγινε από τις σπορομερίδες φετινής εσοδείας που κυκλοφόρησαν ελεύθερα στην αγορά πριν από την πραγματοποίηση εργαστηριακών ελέγχων, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας οι συγκεκριμένες σπορομερίδες συνοδεύονταν από πιστοποιητικά καθαρότητας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.