ΕΙΛΕΟΣ | τι ειναι τα λοιμωδη νοσηματα | παλμος στην κοιλια | τι κανω οταν πεφτει πολυ η πιεση

Νέο προληπτικό τέστ για τον καρκίνο των ωοθηκώνΕιδική αιματολογική εξέταση που θα διαγιγνώσκει τον καρκίνο των ωοθηκών, πριν ακόμα αυτός προκαλέσει συμπτώματα, μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το Δρ. David Fishman, διευθυντή του Εθνικού Προγράμματος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών, στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Northwestern στο Ιλλινόις των ΗΠΑ.

Με επιδότηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, ο Δρ. David Fishman με την επιστημονική του ομάδα βασίζονται στα επίπεδα κάποιων συγκεκριμένων δεικτών στο αίμα. Ενας τέτοιος δείκτης είναι το λυσοφωσφατιδικό οξύ (LPA), του οποίου τα επίπεδα είναι αυξημένα σε γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών.

Ο καρκίνος των ωοθηκών αποτελεί τον πέμπτο κατά σειρά θανατηφόρο καρκίνο στις γυναίκες, ο οποίος όπως και ο καρκίνος του παγκρέατος όταν παρουσιάζει συμπτώματα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο, μη αναστρέψιμο στάδιο.

Λόγω του μικρού μεγέθους των ωοθηκών, και του γεγονότος ό,τι βρίσκονται βαθειά μέσα στην κοιλιακή χώρα, όταν παρουσιάζονται τα πρώτα συμπτώματα, ο καρκίνος έχει ήδη προκαλέσει μεταστάσεις. Από τις μορφές καρκίνου που αναπτύσσουν οι γυναίκες, ο καρκίνος των ωοθηκών αποτελεί ίσως την πιο θανατηφόρο μορφή.

Οι ερευνητές μελετούν και αντίστοιχα τεστ για τον καρκίνο του παγκρέατος, τον τέταρτο κατά σειρά, θανατηφόρο καρκίνο σε άνδρες και γυναίκες. Και ενώ ο αριθμός των Αμερικανών στους οποίους γίνεται διάγνωση με καρκίνο του παγκρέατος είναι σχετικά μικρός, η θνησιμότητα φτάνει το 99%.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.