φλεγμονη στο εντερο | συριγμος κατα τη βιαιη εκπνοη | ακτινογραφια θωρακος

Τα γονίδια της χοληστερίνηςΠρόσφατες έρευνες στον χώρο της γενετικής φέρνουν στο φως νέα στοιχεία για τις περιπτώσεις οικογενούς υπερχοληστερολαιμίας, στις οποίες οφείλεται κατά ένα σημαντικό ποσοστό οι περιπτώσεις υψηλής χοληστερίνης που εμφανίζονται στο γενικό πληθυσμό.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τέξας στις ΗΠΑ, βρήκαν ότι κάποια γονίδια είναι υπεύθυνα για την ηπατική δυσλειτουργία, η οποία αποτελεί το κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα των τεσσάρων διαφορετικών τύπων υπερλιπιδαιμιών οι οποίοι κληρονομούνται.

Η δυσλειτουργία αυτή του ήπατος έχει ως αποτέλεσμα να μη φιλτράρονται επαρκώς τα λιπίδια που κυκλοφορούν στο αίμα και έτσι να παρατηρούνται αυξημένες συγκεντρώσεις τους (υπερλιπιδαιμίες).

Σε όλες τις περιπτώσεις οικογενών υπερλιπιδαιμιών παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL χοληστερόλη ή πιο απλά 'κακή' χοληστερίνη). Τα αυξημένα επίπεδα της LDL αποτελούν παράγοντα κινδύνου για ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.