Αντιμέτωπα με τη βία το 60% των παιδιών σε Ευρώπη και Ασία

Το 60% των παιδιών στην Ευρώπη και την κεντρική Ασία ζουν σε σπίτια όπου η βία είναι κάτι συνηθισμένο, ενώ πολλά από αυτά δηλώνουν ότι δεν αισθάνονται ασφαλή όταν κυκλοφορούν στη γειτονιά τους, σύμφωνα με έρευνα της UNICEF.

Από την έρευνα προκύπτει ότι από τα παιδιά που δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν βίαιη ή επιθετική συμπεριφορά στα σπίτια τους, ποσοστό 11% ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει πολύ συχνά.

Η έρευνα αυτή, συγκεντρώνει μαρτυρίες 15.200 παιδιών ηλικίας 9 έως 17 χρόνων και αντικατοπτρίζει τις απόψεις περίπου 93 εκατομμυρίων παιδιών και νέων σε 35 χώρες της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης, και της κεντρικής Ασίας.

“Τα οικογενειακά προβλήματα είναι η βασική πηγή προβλημάτων και ανησυχίας για τα παιδιά. Οι επιπλήξεις, οι τιμωρίες και οι καυγάδες μέσα στην οικογένεια είναι οι λόγοι που τα κάνουν δυστυχισμένα”, επισημαίνεται στην έρευνα.

“Οταν τα ρωτήσαμε για τα δικαιώματά τους, τα παιδιά αυθόρμητα απάντησαν ότι βασικό τους δικαίωμα είναι να μην πέφτουν θύματα βίας και κακομεταχείρισης. Περισσότερο από το ένα τρίτο των παιδιών πιστεύουν ότι το δικαίωμα αυτό δεν γίνεται σεβαστό στη χώρα τους”, τονίζεται στην ανακοίνωση της UNICEF.

Πάντως παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα περισσότερα παιδιά (τα δύο τρίτα περίπου) δηλώνουν ότι είναι σχεδόν πάντα χαρούμενα και πιστεύουν ότι η ζωή τους θα είναι καλύτερη από αυτή των γονιών τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση