αναφυλακτοειδης πορφυρα | ρευματικος πυρετος | Φατνιακό προγναθισμό | ενδονοσοκομειακη λοιμωξη συμπτωματα

Αντιμέτωπα με τη βία το 60% των παιδιών σε Ευρώπη και ΑσίαΤο 60% των παιδιών στην Ευρώπη και την κεντρική Ασία ζουν σε σπίτια όπου η βία είναι κάτι συνηθισμένο, ενώ πολλά από αυτά δηλώνουν ότι δεν αισθάνονται ασφαλή όταν κυκλοφορούν στη γειτονιά τους, σύμφωνα με έρευνα της UNICEF.

Από την έρευνα προκύπτει ότι από τα παιδιά που δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν βίαιη ή επιθετική συμπεριφορά στα σπίτια τους, ποσοστό 11% ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει πολύ συχνά.

Η έρευνα αυτή, συγκεντρώνει μαρτυρίες 15.200 παιδιών ηλικίας 9 έως 17 χρόνων και αντικατοπτρίζει τις απόψεις περίπου 93 εκατομμυρίων παιδιών και νέων σε 35 χώρες της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης, και της κεντρικής Ασίας.

"Τα οικογενειακά προβλήματα είναι η βασική πηγή προβλημάτων και ανησυχίας για τα παιδιά. Οι επιπλήξεις, οι τιμωρίες και οι καυγάδες μέσα στην οικογένεια είναι οι λόγοι που τα κάνουν δυστυχισμένα", επισημαίνεται στην έρευνα.

"Οταν τα ρωτήσαμε για τα δικαιώματά τους, τα παιδιά αυθόρμητα απάντησαν ότι βασικό τους δικαίωμα είναι να μην πέφτουν θύματα βίας και κακομεταχείρισης. Περισσότερο από το ένα τρίτο των παιδιών πιστεύουν ότι το δικαίωμα αυτό δεν γίνεται σεβαστό στη χώρα τους", τονίζεται στην ανακοίνωση της UNICEF.

Πάντως παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα περισσότερα παιδιά (τα δύο τρίτα περίπου) δηλώνουν ότι είναι σχεδόν πάντα χαρούμενα και πιστεύουν ότι η ζωή τους θα είναι καλύτερη από αυτή των γονιών τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.