Πανηγύρι Αγάπης αφιερωμένο στα παιδιά με ειδικές ανάγκες

“Πανηγύρι της αγάπης” διοργανώνει στις 19 Μαΐου στο Ζάππειο, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης Ατόμων με νοητική υστέρηση. Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις δυνατότητες των ατόμων με νοητική υστέρηση και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Στη διάρκεια σχετικής συνέντευξης που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από το Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, κυρίως νοητικής υστερήσεως (ΑΜΕΑ ΝΥ), η πρόεδρος Μαρία Τουρκορίτη μίλησε για τους άμεσους στόχους του Συλλόγου, οι οποίοι είναι:

-Η αποπεράτωση της ανέγερσης του Κέντρου (σε οικόπεδο 22 στρεμ. στο δήμο Ανω Λιοσίων με τη δωρεά του ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη)

-και η ανέγερση κατοικιών ημιαυτόνομης διαβίωσης, στα πρότυπα των χωριών SOS (ανά 8 άτομα, ένας επιβλέπων). Οπως τόνισε, οι κατοικίες αυτές θα είναι η μοναδική λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των ατόμων με νοητική υστέρηση, την αποκατάστασή τους, δηλαδή, όταν οι γονείς δεν θα υπάρχουν πια.

Η διευθύντρια του Κέντρου Αρσινόη Ψούρη μίλησε για τη λειτουργία και τις ποικίλες δραστηριότητες του εργαστηρίου (κοπτική-ραπτική, υφαντική, αρτοσκευάσματα, είδη εποχικού εμπορίου και δώρων κλπ) και ζήτησε τη στήριξη του κοινού για την κατασκευή των κατοικιών, μέσω του τραπεζικού λογαριασμού της Πίστεως: 149 002101-044030.

Επίσης στη συνέντευξη μίλησε και ο πρέσβης επί τιμή της UNICEF,συγγραφέας κ. Α. Σαμαράκης, ο οποίος “ανέγνωσε” ένα γράμμα σ` ένα φίλο από παιδί με νοητική υστέρηση. Επισήμανε το ψυχικό σθένος και την αγάπη για τη ζωή που έχουν αυτά τα άτομα, αλλά και την “ψυχική υστέρηση” που έχει η σημερινή απάνθρωπη κοινωνία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση