Παχαίνοντας με τροφές light

Οι άνθρωποι συνεχίζουν να παχαίνουν παρά τη χρήση προϊόντων με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες. Ερευνα αγοράς που έγινε από την Εταιρεία αναλυτών Mintel έδειξε, ότι παρά την μεγάλη ανάπτυξη που γνωρίζει η βιομηχανία ‘υγιεινών τροφίμων με λίγες θερμίδες’, γεγονός που συνδυάζεται με την αυξημένη κατανάλωση των προϊόντων της, ο αριθμός των παχυσάρκων στο γενικό πληθυσμό αυξάνεται συνεχώς.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο στη Μεγ. Βρετανία, η συγκεκριμένη βιομηχανία τροφίμων, αποφέρει έσοδα της τάξης του 1,5 δις λιρών το χρόνο. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το Ιδρυμα για τη Διατροφή, πληρώνει περίπου 2 δις λίρες για τη θεραπεία της παχυσαρκίας.

Σε σχετική έρευνα αποκαλύφθηκε ότι το 26% των Βρετανών παλεύει σταθερά να χάσει βάρος και ένα 22% προσπαθεί σκληρά να μην πάρει βάρος. Η Sarah Stanner, εκπρόσωπος του Ιδρύματος για τη διατροφή, δηλώνει ‘πολλοί από τους ανθρώπους που κάνουν εξαντλητική δίαιτα, έχουν παρεξηγήσει το ρόλο των ‘υγιεινών τροφών’.

Συνεπώς, αντί να βρίσκονται κάτω από μια θερμιδικά ελεγμένη και ισορροπημένη δίαιτα, η οποία στηρίζεται στα λαχανικά και τα φρούτα, ρίχνουν όλο το βάρος τους στις λεγόμενες τροφές με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταναλώνουν ποσότητες διπλάσιες από το κανονικό.

‘Το μυστικό της απώλειας βάρους και της διατήρησής του βρίσκεται στα φρούτα και στα λαχανικά, τα οποία, σε συνδυασμό με μια τακτική άσκηση του σώματος, είναι ο μόνος αποδεδειγμένα χρήσιμος τρόπος καταπολέμησης του πάχους’ κατέληξε η Κα Stanner.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση