Συμμετέχουν οι υγειονομικοί στην Πανελλαδική απεργία στις 17 Μαϊου

Την συμμετοχή των Υγειονομικών όλης της χώρας στην πανελλαδική απεργία, που έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 17 Μαΐου, αποφάσισε το διυγειονομικό όργανο και συγκεκριμένα τα προεδρεία του Πανελληνίου Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Οι πρόεδροι των συλλόγων κ.κ. Καλοκαιρινός, Βαγιωνάς, Καραπάνος, Λαοπόδης και Θεοδοσιάδης απεφάσισαν να συμπορευτούν οι υγειονομικοί επιστήμονες μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους της χώρας διατυπώνοντας το πιο κάτω διεκδικητικό πλαίσιο:

-Διατήρηση του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα του Ασφαλιστικού μας συστήματος.

-Διασφάλιση της βιωσιμότητας σε βάθος χρόνου μέχρι το 2050 με την καθιέρωση της τριμερούς χρηματοδότησης (εργαζόμενοι, εργοδότες, πολιτεία).

-Κατοχύρωση των ορίων συνταξιοδότησης καθώς και των επιπέδων ύψους των παρεχόμενων συντάξεων.

-Διασφάλιση υψηλού επιπέδου, για νοσοκομειακή, εξωνοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη.

Σε ότι αφορά το ΤΣΑΥ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που δημόσια έχει αναλάβει και να αποδώσει τον κοινωνικό πόρο που οφείλει, ο οποίος σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 52.000.000.000 δρχ.

Με την ίδια ανακοίνωση ο ΠΦΣ καλεί του φαρμακευτικούς συλλόγους και τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας να πάρουν μέρος στην απεργία, προασπιζόμενοι όχι μόνο τα ατομικά συμφέροντα σε ότι τους αφορούν, αφού η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας συνιστά και όρο επιβίωσης των φαρμακείων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση