αποστημα δερματος | πολύποδας στο στομάχι | πληγες στη μυτη | ανατομία μυτης | συνδρομο ανω κοιλης

Oι πτώσεις πρώτη αιτία τραυματισμού των παιδιώνΗ πτώση από κάποιο ύψος είναι η πρώτη αιτία παιδικού τραυματισμού και ο κίνδυνος, τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, πολλαπλασιάζεται. Αυτό είναι το συμπέρασμα της αρμόδιας επιτροπής της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας, η οποία μάλιστα ανακοίνωσε και μια σειρά από οδηγίες για την πρόληψη αυτού του είδους των ατυχημάτων.

Τα ανοιχτά παράθυρα, οι καρέκλες ή οι σκάλες στο μπαλκόνι και οι ταράτσες είναι παράγοντες, που όταν συνδυάζονται με την έμφυτη παιδική περιέργεια, συνιστούν κίνδυνο. Τα παιδιά σκαρφαλώνουν, τα παιδιά ανεβαίνουν, τα παιδιά ψάχνουν. Η μετατροπή της ταράτσας ή του μπαλκονιού σε παιδότοπο προϋποθέτει και τη συνεχή επιτήρηση από κάποιον ενήλικα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας, τα αγόρια παρουσιάζουν διπλάσιο κίνδυνο από τα κορίτσια να τραυματιστούν από κάποια πτώση. Ακόμη, πτώση από ύψος πάνω από το δεύτερο όροφο κάποιας πολυκατοικίας, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει στο σοβαρό τραυματισμό ή και στο θάνατο του παιδιού.

Τα περισσότερα από τα ατυχήματα αυτού του είδους μπορούν να προληφθούν. Για τον σκοπό αυτό, οι Αμερικανοί εξέδωσαν τις ακόλουθες οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς, προκειμένου να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τραυματισμό.

Θα πρέπει στα κάγκελα του μπαλκονιού να τοποθετηθούν προστατευτικοί φραγμοί, το ύψος των οποίων θα πρέπει να υπερβαίνει τα 60 εκατοστά, πάνω από το ανώτερο ύψος του κάγκελου.

Τα τζάμια των παραθύρων θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με ειδικές κλειδαριές και να είναι άθραυστα, έτσι ώστε να είναι αδύνατον για κάποιο παιδί να ανοίξει το παράθυρο ή να σπάσει το τζάμι.

Οι γονείς θα πρέπει να παρατηρούν από κοντά τα παιδιά τους όταν παίζουν στο μπαλκόνι και να αποφεύγουν να τοποθετούν έπιπλα, πάνω στα οποία τα παιδιά θα μπορούν να σκαρφαλώνουν και να κοιτούν κάτω.

Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν και να ενθαρρύνονται να παίζουν σε ανοικτούς χώρους και πάντα υπό επιτήρηση.

Μάλιστα, όπως προτείνει η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, καλό θα είναι στη βάση των κτιρίων να φυτεύεται γρασίδι σε μαλακό χώμα, έτσι να μειώνεται η επίδραση του πεσίματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.