Απαραίτητη η γνώση πρώτων βοηθειών από τους οδηγούς

H εκμάθηση των βασικών πρώτων βοηθειών από τους οδηγούς, μπορεί να σώσει ζωές σε ένα τροχαίο ατύχημα, μειώνοντας σημαντικά, τον αριθμό των ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους σε κάποιο δυστύχημα. Ο Βρετανικός Ερυθρός Σταυρός μάλιστα οργανώνει εκστρατεία, με στόχο να ενθαρρύνει τους οδηγούς να μάθουν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες.

Σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ουγγαρία, η γνώση των πρώτων βοηθειών θεωρείται απαραίτητη προκειμένου κάποιος να πάρει το δίπλωμα οδήγησης.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το τροχαίο ατύχημα, μέχρι την έλευση του ασθενοφόρου, είναι κρίσιμο για την ζωή των τραυματιών.

Μάλιστα συμπληρώνουν, ότι ο μέσος οδηγός, μπορεί να μάθει τα πιο σημαντικά μέτρα που μπορούν να σώσουν ζωές, μέσα σε 10 λεπτά.

Ο Δρ Peter Holden, εκπρόσωπος του Βρετανικού Ιατρικού συλλόγου, υποστηρίζει ότι αυτή η κίνηση από τον Ερυθρό Σταυρό είναι εξαιρετική και μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο μένουν ανάπηροι από κάποιο τροχαίο ατύχημα και το 33% των Ευρωπαίων, θα χρειαστεί κάποια στιγμή στην ζωή του νοσοκομειακή περίθαλψη εξαιτίας κάποιου ατυχήματος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση