αρτηριακη πιεση υποταση τιμες | τενοντιτιδα αχιλλειου θεραπεια

Συνθετική ορμόνη θεραπεύει μορφή νανισμούΗ χορήγηση μιας συνθετικής ορμόνης, της IGF-1 (ινσουλινόμορφος παράγων 1) σε παιδιά που πάσχουν από τη νόσο του Laron (μορφή νανισμού που οφείλεται σε έλλειψη του αυξητικού παράγοντα), τους δίνει πλέον τη δυνατότητα, να κερδίσουν το ύψος που είναι γενετικά προκαθορισμένο να αποκτήσουν.

Τη συνθετική ορμόνη ανακάλυψε ο Ισραηλινός καθηγητής παιδιατρικής και ενδoκρινολογίας Zvi Laron, που πρώτος περιέγραψε τη συγκεκριμένη μορφή νανισμού και της έδωσε το όνομα του (νόσος του Laron). Ο Ισραηλινός καθηγητής θα μιλήσει για την ανακάλυψή του στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες των ενδοκρινοπαθειών της παιδικής ηλικίας στην ενήλικη ζωή› που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 10 ως τις 12 Μαίου.

Η διαταραχή αυτή, που οφείλεται σε παθολογική έλλειψη της ορμόνης IGF-1( ινσουλινόμορφος παράγων 1), χαρακτηρίζεται από χαμηλό ανάστημα (τελικό ανάστημα ενηλίκων 100-142 εκατοστά), μικρά άκρα , μικρά όργανα, καθυστέρηση της σκελετικής ωρίμανσης και της σεξουαλικής ανάπτυξης όπως επίσης και διαταραχές των λιπιδίων με υπερχοληστεριναιμία και παχυσαρκία.

Τελευταία μάλιστα διαπιστώθηκε πως οι ασθενείς αυτοί έχουν μειωμένη μυϊκή μάζα , μυϊκή αδυναμία, περιορισμό της κινητικότητας και μειωμένη ικανότητα άσκησης, διαταραχές που οδηγούν τελικά σε χαμηλή ποιότητα ζωής.

Η ορμόνη IGF-1 παρασκευάστηκε σε μικρές ποσότητες, σύμφωνα με τον καθηγητή Laron, πριν από τρία και πλέον χρόνια σε πειραματικό στάδιο και χορηγήθηκε σε αρρώστους με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Προς το παρόν η ορμόνη διατίθεται μόνο σε εξειδικευμένα κέντρα του Τελ Αβίβ και των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.