Σκληρή γραμμή της ΕΕ για τους επικίνδυνους πυρηνικούς σταθμούς

Την ανάγκη να τηρηθούν χωρίς καμία αναβολή οι συμφωνίες για το κλείσιμο των επικίνδυνων και παλαιάς τεχνολογίας σταθμών πυρηνικής ενέργειας, που υπέγραψε η Eυρωπαϊκή Επιτροπή με τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες (Βουλγαρία, Σλοβακία και Λιθουανία), επεσήμανε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Τρακατέλλης, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πρόταση της Επιτροπής που αφορά στην πυρηνική ασφάλεια.

Ο κ. Τρακατέλλης, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό και στις συνέπειες που ακόμη υφίστανται στην Ευρώπη από το ατύχημα του Τσερνομπίλ, υπογράμμισε με έμφαση ότι η Επιτροπή οφείλει να είναι σκληρή με τις υποψήφιες χώρες για την τήρηση των συμφωνιών κλεισίματος των πυρηνικών αντιδραστήρων της παλαιάς σοβιετικής τεχνολογίας κι αν χρειασθεί να αναλάβει και το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται για τις χώρες αυτές το κλείσιμο.

Η αρμόδια για το περιβάλλον επίτροπος κ. Μ. Βάλστρεμ απαντώντας, σημείωσε ότι τα συμπεφωνημένα χρονοδιαγράμματα κλεισίματος των προβληματικών πυρηνικών σταθμών στις τρεις υποψήφιες χώρες θα τηρηθούν οπωσδήποτε και η Επιτροπή θα είναι απόλυτη στο σημείο αυτό, ενώ ειδικά για το Κοζλοντούι είπε ότι αντιδραστήρες 1 και 2 θα κλείσουν μέχρι το τέλος του 2002 και οι 3 και 4 μέχρι το 2006.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση