λοιμωξη αναπνευστικου | φυσημα στην καρδια και τσιγαρο | υπερτροφια δεξιου κολπου καρδιας

0800-10300: Γραμμή αγάπης για το παιδίΤηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των παιδιών λειτουργεί στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης 'Αγαπώ τα παιδιά' της Pro Europa, μιας μη κερδοσκοπικής κοινωνικής οργάνωσης. Στο τηλέφωνο 0800-10300 και χωρίς χρέωση, θα μπορούν να απευθύνονται όλα τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο ή έχουν φύγει από το σπίτι, καθώς και κάθε γονιός που έχει ανάγκη από βοήθεια και κάθε πολίτης που έχει εντοπίσει περιστατικό υψηλού κινδύνου.
Το πρόγραμμα 'Αγαπώ τα παιδιά' βοηθά στην ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών, που είναι κακοποιημένα, παραμελημένα, φοβισμένα, στερημένα ή είναι παιδιά του δρόμου. Το εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικοί ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, συμπαρίστανται ενεργά στα παιδιά και στους γονείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, βοηθώντας τους να ξεφύγουν από το αδιέξοδο.

Εκτός από τη γραμμή αγάπης του παιδιού στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος λειτουργεί α) κινητή μονάδα, που ο ρόλος της είναι η πρώτη -και πιο δύσκολη- επαφή με τα παιδιά στο δρόμο ή στο χώρο εργασίας τους, προσεγγίζοντάς τα και προβαίνοντας στην αρχική εκτίμηση των περιστατικών, β) κέντρο κοινωνικοποίησης, 2 φορές την εβδομάδα για 3 ώρες, στο χώρο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου 'Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης' στον Κολωνό, όπου τα παιδιά συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές, επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες γ) κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης, όπου τα παιδιά παρακολουθούνται στενά και συστηματικά για να αντιμετωπιστούν τα ψυχολογικά τους προβλήματα και γίνεται ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση του παιδιού, επιμόρφωση και συμβουλευτική γονέων, καθώς και θεραπεία παιδιού και οικογένειας και δ)πρόγραμμα παρέμβασης, στο οποίο καλύπτονται ψυχοκοινωνικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και ιατρικές ανάγκες τους, σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.