Πορεία ζωής για τον καρκίνο του μαστού: Κυριακή 6 Μαΐου

Μια διαφορετική πορεία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των γυναικών της χώρας μας, ως προς την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, διοργανώνεται την Κυριακή 6 Μαΐου στην Αθήνα, από το Ελληνικό τμήμα του διεθνούς ιδρύματος για τον καρκίνο του μαστού “Σούζαν Κόμεν”.

Με σύνθημα ‘η έγκαιρη εξέταση και η άμεση διάγνωση της ασθένειας μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για πολλές γυναίκες στη χώρα μας’ η πορεία ζωής, όπως ονομάζεται, θα αρχίσει από το Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί και θα καταλήξει πάλι εκεί, περίπου μια ώρα αργότερα. Στην πορεία, στην οποία έχουν κληθεί για να συμμετάσχουν πολιτικοί, ηθοποιοί και άνθρωποι του πνευματικού κόσμου.

Οι υπεύθυνοι του ιδρύματος Σούζαν Κόμεν προαναγγέλλοντας την πορεία αυτή, έδωσαν παράλληλα στη δημοσιότητα και στοιχεία, στην προσπάθεια να πείσουν τις γυναίκες στη χώρα μας, ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει μεγάλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, καταγράφεται αύξηση των νέων περιστατικών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς ετησίως εμφανίζονται 4.800 νέες περιπτώσεις του καρκίνου του μαστού, ενώ εκτιμάται ότι 1.500 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στη χώρα μας εξαιτίας της νόσου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση