συριγμός | φτερουγισματα στο στηθος | αθηρωματικοσ δεικτησ | απολυμανση αποστειρωση διαφορες

Οι Ελληνες αντιμετωπίζουν τα αντιβιοτικά σαν καραμέλεςΧωρίς λόγο και αιτία παίρνουν τα αντιβιοτικά οι Ελληνες, με αποτέλεσμα το ένα στα τρία Ελληνόπουλα να μην ανταποκρίνεται στη θεραπεία με πενικιλίνες και μακρολίδες (ερυθρομυκίνη, κλαριθρομυκίνη, αζιθρομυκίνη) σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), που παρουσιάστηκε στο 10ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο.

Η έρευνα – σφυγμομέτρηση του ΕΟΦ που έγινε μεταξύ 3000 υγιών Ελλήνων έδειξε ότι τα 2/3 των ερωτηθέντων παίρνει αντιβίωση για να αντιμετωπίσει ένα κρυολόγημα ή την γρίπη ή ακόμα και για να ρίξει τον πυρετό!

Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας των Ελλήνων απέναντι στα αντιβιοτικά είναι ότι μόλις αισθανθούν καλύτερα οι 8 στους 10 ερωτηθέντες διακόπτουν την θεραπεία χωρίς να συμβουλευτούν τον γιατρό τους, ενώ το 73% φυλάει ένα αντιβιοτικό στο σπίτι για ώρα ανάγκης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.