χτυπους στο στομαχι | αισθησιακες γυναικες | ψωρα σκυλου μεταδοση σε ανθρωπο | συχνες κενωσεις και αερια

Τεστ τύπου 'ΠΑΠ' για τον καρκίνο του μαστούΕιδική τεχνική, με την οποία, ανιχνεύονται όγκοι του μαστού, με μέγεθος πολύ μικρό για να εντοπιστούν στη μαστογραφία, ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη. Οπως δημοσιεύεται στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό 'The Lancet', η νέα αυτή διαγνωστική μέθοδος, είναι πολύ ειδική και ευαίσθητη και υπόσχεται την πολύ πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τη γνώση ότι οι περισσότεροι καρκίνοι ξεκινούν από τα σωληνάρια που παροχετεύουν το γάλα στους μαστούς και ότι τα καρκινικά ή τα προκαρκινικά κύτταρα, θα είναι ορατά σε αυτούς τους πόρους. Με αυτό το σκεπτικό, ξεπλένουν τους γαλακτοφόρους πόρους του μαστού και τα εκπλύματά τους, εξετάζονται για την ανεύρεση των καρκινικών κυττάρων.

Παράλληλα, γίνεται εξέταση και για την ανεύρεση διαφόρων δεικτών, οι οποίοι είναι ενδεικτικοί μιας διεργασίας που λέγεται μεθυλιοποίηση. Η παρουσία των συγκεκριμένων δεικτών έχει συσχετισθεί με την παρουσία καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με το Δρ. Saraswati Sukumar, υπεύθυνο της έρευνας, 'πρόκειται για ένα εξαιρετικά απλό, ευαίσθητο και ειδικό τεστ, το οποίο εύκολα μπορεί να χρσησιμοποιηθεί και για εξέταση ρουτίνας στον γενικό πληθυσμό'. Η εξέταση διαρκεί περίπου μισή ώρα και το μόνο που απομένει είναι η τελική δοκιμή της σε μεγάλους πληθυσμούς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.