οστεομελιτιδα συμπτωματα | ασθένειες λεπτού εντερου | πυελος | μετεγχειρητικος ειλεος | Κραμπα

AIDS: Απειλή για τη νεολαίαΟι εσφαλμένες αντιλήψεις για τον τρόπο μετάδοσης του AIDS και η αποφυγή λήψης των κατάλληλων μέτρων προστασίας, έχουν αυξήσει ανησυχητικά το ποσοστό των νέων ανθρώπων που έχει μολυνθεί από τον ιό. Γιατί τα παιδιά και οι έφηβοι κινδυνεύουν περισσότερο από το AIDS; Γιατί η νεολαία φαίνεται να αδιαφορεί για το μέλλον της; Τα δραματικά αυτά ερωτήματα θέτει η έκθεση της UNICEF 'Νέοι Ανθρωποι και AIDS' που συντάχθηκε με τη συνεργασία του UNAIDS και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO). Τα στοιχεία δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος: 11,8 εκατομμύρια νέοι 15 έως 24 ετών (7,3 εκατομμύρια γυναίκες - 4,5 εκατομμύρια άνδρες) είναι φορείς, ενώ στην Ελλάδα εκτιμάται ότι 360 - 540 γυναίκες και 780 - 1200 άνδρες ηλικίας 15 - 24 ετών ζουν με τον εφιάλτη του AIDS.

Η εφηβεία είναι η ηλικία όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων γίνεται σεξουαλικά ενεργή και η έκθεση υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο που πρέπει να παίξουν οι νέοι στη μάχη για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού HIV, ενώ προτείνει δέκα βήματα για την πλήρη εκμετάλλευση του δυναμικού των νέων στον αγώνα της πρόληψης.

Τα δέκα βήματα της Unicef

Τα δέκα αυτά βήματα είναι:

1. Τέρμα στη Σιωπή, το Στιγματισμό και τη Ντροπή.

2. Παροχή γνώσης και ενημέρωσης στους νέους.

3. Παροχή δεξιοτήτων στους νέους.

4. Υπηρεσίες υγείας φιλικές προς τους νέους.

5. Εθελοντική και εμπιστευτική παροχή συμβουλευτικής και ελέγχου (τεστ) για τον HIV.

6. Συνεργασία με τους νέους, προώθηση της συμμετοχής τους.

7. Χρησιμοποίηση νέων που ήδη ζουν με το AIDS.

8. Δημιουργία ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος.

9. Βοήθεια προς τους νέους που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

10. Ενίσχυση συνεργασιών και παρακολούθηση της προόδου.

Οι στόχοι της Unicef

Το Μεσοπρόθεσμο Στρατηγικό Σχέδιο της UNICEF 2002-2005 για παιδιά θύματα του AIDS, δίνει προτεραιότητα στην υποστήριξη δράσεων όπως η παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε ορφανά, την εγγραφή τους στο σχολείο και την πρόσβαση σε στέγη, σωστή διατροφή και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες σε βάση ισότητας με τα άλλα παιδιά.

Επίσης μεριμνά για τις γυναίκες θετικούς φορείς του ιού για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του AIDS από τη μητέρα στο παιδί επεκτείνοντας τις θεραπείες με αντι-ρετροϊκά φάρμακα, τις πρακτικές ασφαλούς τοκετού και την υποστήριξη εναλλακτικών τρόπων διατροφής του βρέφους υπό προϋποθέσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.